Pavi ja Ruusu - tarua ja totta - eurolla yöksi vai siskon luo savuun

Ennen Lapin matkaa vielä etelän matka. Perjantai-ilta Pavilla pitkästä aikaa ja syynä Taivaanrannan maalarit, jota arvostan erinonaisena tanssiorkesterina solistiaan myöten. Unohdin jo toisen orkesterin nimen, vaikka silmissäni näen haitarinsoittajan, joka on hyvä.

Tanssiväki poikkesi taas kerran siitä mitä odotin eli keskiviikon tanssijoista. Väkeä kyllä oli runsaasti, joka puolella, mutta ei mitään ruuhkaa. Tavanomainen naisenemmistö. Kun tarkemmin ajattelee Pavin hakualueita, niin ne ovat erikoiset, mutta niihin on sitten totuttu eikä muutosta haettu. Liekö olleet aina samat. Tanssimaan pääsi kohtuullisesti, mutta naistenhaku on joka kerta samanlainen: vähintään joka toinen kappale jää hakematta hitauteni takia.

Tein yöpaikan suhteen kyselyjä, kun tarkoitus oli mennä Ruusulinnaan lauantai-illaksi. Siskon luokse aina pääsee, mutta minua on häirinnyt viettää yö tiloissa, joissa tupakoidaan. Ei tuntunut ihan lähellä olevan mitään kohtuuhintaista, ei tiennyt edes valvomaan pistäytynyt poliiisipartion toinen puolikas, naispoliisi, joka oli kyllä kiinnostunut Ruusulinnan tansseista. Harmitteli, että on työvuoro. No sitten, juomaostoksesta jäi euron kolikko, jota pyörittelin kädessä ja eikun herran paidan taskuun tanssin alussa ja tiedustelu yöpaikasta - eurolla? Ja tärppäsi. Savuton poikamiesasunto Helsinki-cityssä. Suihku ja sänky ja aamupala. Ja nyt hänellä, jalat kuin unelmat tanssilattialla. Kiusaus vai viettelys, oli suuri, mutta siskon parvekkeella oli raikas nukkua ja suihkussakin sai käydä ja syödäkin.

Kyllä Ruusulinna on etelän paras tanssipaikka varsinkin kun siellä kohtaa lähes aina "etelän parhaan tanssijankin" ja monta muuta.

FBI:n pojat ja Tanssikengät & Teuvo Oinas, kaksi erilaista ja hyvää tanssiorkesteria takasivat hyvän tanssi-illan musiikillisesti. Nauratti vähän ennen tanssien alkua, kun Markus T halatessaan sanoi, ettei tuntenut minua verkkareissa, matka-asussani, kun olin kahvilla, mikä se nyt onkaan, Ruusun lähellä oleva iso kahvi/ruokapaikka.

Ruusulinnassa on aina ollut hyvä tanssiväki. Ja ihankohan samat herrat seisovat kahvilan kaiteen vieressä katsomassa. Teki mieli käydä hakemassa naistenhaulla, mutta kun se nyt ei kai ole sitä hakualuetta, niin tyydyin taas hitauteeni ja katselin osan aikaa tanssijoita. On mukava vain katsellakin, miten erilaisia ja ihania tanssityylejä on ja persoonallisuudet vielä erikseen.

Kaksi vai kolmeko vierasta herraa haki tanssimaan, mikä on mukavaa, sillä useimmiten minua hakevat vain tutut. Ulkokuori on ikävä este tuntemattomalle hakijalle. Isäntääkään ei näkynyt kumpanakaan iltana. Ettei vaan syksyn taudit ole yllättäneet. Valssimiestäkin kaipasin... Mutta usean pinssittömän tutun lisäksi oli mukava taas tanssia Kuopuksen kanssa, varsinkin päät yhdessä humppa oli hyvä keksintö. Oikea Eväskin oli joutunut tulemaan yksin, mutta ei tarvinnut olla yhtään yksin. Marlen, kyllä pidettiin huoli. Kiitos vaan. Ja uusi bong. Swingpolkka (?) huomasi tanssiessa kaulasta pinssini, minä en huomannut hänen paidastaan, sillä kerta kaikkiaan tanssiessa en edes muista katsella. Kiitos vaan nuoriherra, mukavasti tuntui tanssiminen olevan hallussasi. Ikävä, että olen näin pätkä, mutta taidollasi selvittiin hyvin se tangokin. Sambaan löysimme useamman version ja hauskaa oli.

Joskus jonkun tangotaiturin tanssi sokeuttaa minut niin kuin nyt molempina iltoina erään herran, mutta "etelän parhaan tanssijan" kanssa tanssiminen selkeyttää aivojeni toiminnan. Jokin erikoinen, huomiota herättävä, menevä tyyli tanssissa ja varsinkin tangossa saa sydämeni sykkimään. Mutta entä jos sama ja yksi tyyli on kaikissa vartaloviennin mahdollistavissa kappaleissa. Siinä karisee kultaukset. Kiitos vaan "etelän paras" - olet edelleen ykkönen:))Tangossa ainakin, kaikkeahan ei ole ennätetty tanssia - vielä. Olisi taas tarvinnut niitä riepuja; tekeillä ovat edelleen :( Ja se nikin hankkiminen olisi jo tarpeen...

Ennen tansseja neljän tunnin unet ja jaksoi hyvin kotimatkan, joka tuli mutkien kautta, kun päätiellä oli tapahtunut jotain ja liikenne ohjattiin syrjäteitä paikan ohi. Mutta nyt nukkumaan vähäksi aikaa.