Oli porukkaa paljon perjantaina

Kun työpäivän edellisenä yönä ei edes PN-poikia voi lähteä katsomaan, niin aika vähällä ajatustyöllä olin perjantai-iltana lähdössä Omegaa kuuntelemaan samaiseen Kouvolan ravintolaan. Ja ei tarvinnut yksin ajella.

Kello 21 oli vielä ravintolan ovi lukossa. Pian päästiin sisään. Vain henkilökunta paikalla. Jotain vähemmän tanssittavaa tuntui kuuluvan tanssilattian puolelta. Klo 23 saakka oli levymusiikkia, jota ei paljon tanssittavaksi voinut sanoa. Tarjoilijapoika tosin pyynnöstä, valtuutin Ällikkämiehen asialle, soitti muutaman ihan oikean tanssikappaleen. Siinä meitä sitten oli lattialla 100% edustus Tanssikasta, yhteensä neljä henkeä. Klo 23 aloitti Omega soittaa ja väkeäkin oli tullut ruuhkaksi asti.

Vaikka pitkästä aikaa oli tilaisuus kuulla minun mielestäni Suomen parhaan tanssiorkesterin soittoa, jäin unelmoimaan heidän esityksistään tanssilavoilla. A cappella esityksenä tuli "Sä kaunehin oot" ja ihmeekseni asiakkaat, joista suurimmalla osalla ei ollut tietoa tanssiaskelista, ei suunnista, kyynärpäät korkealla yms., osoittivat reippailla taputuksilla, että olivat ymmärtäneet jostain hyvästä olleen kysymys. Muutoin aploodit kappaleiden jälkeen olivat heikot tai ei juuri muistettukaan.

Ihmettelemään jäin sitä tai ei kai sillä ole väliä, kun en aio kyseiseen paikkaan toista kertaa mennä, ettei orkesteri saa esittää tangoa (tangosieluni miltei haavoittui moisesta), valssia, humppaa, jenkkaa ja oliko vielä jotain muutakin. Solisti Kantola saa laulaa tangoja!! Ja tietysti pojat säestävät ne. Tiukat olivat määräykset. Mutta osoittaa myös, ettei tämä ravintola halua tanssivia asiakkaita vaan niitä, jotka käyttävät talon tuotteita. Ei meillä limsan/veden juojilla rikastuta. Ja kun musiikin lajit supistuvat fokseihin ja fuskuihin, niin en kyllä sinne halua mennäkään. Ja toinen asia. Ennen orkesterin esiintymistä siis kaksi tuntia huonoa levymusiikkia ja solisti esittää puolen yön jälkeen kaksi settiään. Tuskin orkesteritkaan haluavat tällaisia esiintymisaikoja. Pitänee ravintolat jättää oikeille asiakkaille ja tanssia vaikka kotiparketilla - tangoa.

No, pientä lievitystä. Huomasin paikalla jo mainitun Ä-miehen daameineen ja muutaman muunkin nikin/pinssin omaavan ja ihan tuntemattomiakin, jotka tanssivat hyvin. Mutta se muu joukko huojui ja liikkui kaikkiin ilman suuntiin, niin että tanssitaitoinenkin hukkui joukkoon.

Omegan musiikki ei tavoittanut sitä tasoa, mihin olen tottunut, mutta se ei johtunut heistä. Musiikkikappaleiden rajaaminen oli yksi syy, melko matalat tilat ja paljon ihmisiä nostivat melutasoa ajoittain, ettei kannattanut yrittää lattialla puhua. Ehkä niitä volyymejakin oli vähän liikaa välillä. Lie vaikea saada niissä oloissa tyydyttävästi. Parin viikon päästä pääsen isolle lavalle kuulemaan heitä ja tiedän mitä on tulossa - varmaan lähes kaikkia tanssilajeja ja se Ruostumaton teräsrottakin.

Niin, vesilasi maksoi euron. Meni joku lasillinen. Mutta paluumatka oli unen ja valveen rajoilla, mutta onneksi tiellä. Ja nyt teekupin jälkeen silmä kirkkaana illan muistelmat, kun ovat tuoreena mielessä. Millaistahan edellisenä iltana oli, kysyi 4711. Kai joku kertoo...

Nyt nukkumaan, päivällä hiihtämään ja sitten suunnittelemaan uutta hametta .... kyllä VeeKoo tietää, miten naisen tulee pukeutua ;)