Täydellinen tanssi-ilta

Lipun hintaan sisältyi Suselin alennus, ilmainen juomavesi, kolme hakaneulaa ja kaksi hyvää tanssiorkesteria ja aivan upeat tanssivat herrat. Mitä mummoikäinen enempää voisi toivoa (pysyin poissa jaloistasi VeeKoo!)....

Valintani Krouvin lavalle oli odotettavissa oleva väljempi tanssitila ja tutun tangomiehen läsnäolo kuin vaihtoehtopaikkana ollut Kallioniemi/Finkut ja ahtaus.

Alku oli hetken aikaa todella väljää, mutta jatkossa oli sopivasti väkeä lattialla ja toinen puoli asiakaskunnasta istui siinä ravintolan puolella ja katseli tanssimista ja nautti juomia. Ei siinä mitään, minustakin on mukava katsella tanssijoita – välillä. Nyt siihen ei juuri jäänyt tilaisuutta ellei itse halunnut pitää taukoa. Ja pakko oli pitää paristakin syystä. "Otsasi hiessä sinun pitää..." - mutta nyt se tuli täysin vapaaehtoisesti ja aivan hakemalla, kun kaikkien mahdollisien tanssilajien lisäksi soitettiin oikein reipas humppa, jonka sain mennä niin pitkillä askelilla, että nyt olen ihmetellyt jonkin piilolihaksen löytymistä. Makean kipeä sisäreisilihas...

Mutta ei siinä mitään, ihan lopulla iltaa tuumattiin tutun tanssijan kanssa, että jos vielä saisi yhdet tangot ja päälle kunnon humpat, niin enempää ei enää jaksaisi. Ja ne saatiin. Tango tuli pyytämättä kuin solisti Jari Grek olisi lukenut ajatuksiani ja humpat pyynnöstä Fortunalta. Tosin herrasoittaja tauolta tullessaan sanoi, että tarkoitus oli kyllä soittaakin vielä humppa. Menoa oli ja voimat olivat lopussa, minkä hyvin harvoin voin todeta itsestäni, johtuen tietysti, että tanssimiset jäävät usein suurelta osin foksailuihin. Olisi askelmittariin tullut lukemia ja kai kalorilukukaan ei ihan häävi olisi ollut.

Mutta alkuun mennäkseni. Uusi hedelmäinen tanssiasuni (sanoi eräs nainen naistenhuoneessa) oli hieman fiaskon suuntaan. Vyötärön kuminauha oli heikko ja tajusin, että jotain on keksittävä tai sukkahousutansseiksi menee. Nyt oli tarpeen sosiaalifoksaaja-pinssi, ei riittänyt ja talo tarjosi kolme hakaneulaa ja ilta jatkui helmat liehuen.

Nyt on myös pakko korjata 8.5.2006 Jari Grekistä ja orkesterista kirjoittamaani. Silloin minusta pikkuravintolassa tuntui siltä ja kun solisti vielä muisti sanasta sanaan, mitä olin kirjoittanut, ihmettelen vain hänen ymmärtävää suhtautumistaan. Nyt kiitin häntä ja orkesteria musiikista ja illasta. Fortuna Arjansa kanssa on hyvä, mutta tanssijaloilleni parempaa tuli Flamingolta. Enkä ollut ainoa sitä mieltä. Fortuna alkuillasta soitti useita kappaleita liian lujaa, mutta solistin tullessa lavalle tasaantui. Valkoisessa, pitkässä mekossaan Arja Koriseva oli kaunis näky ja tilansa, jota ei huomaa, jos ei olisi tiedotusvälineistä lukenut, varmaan saa hänet entisestään hehkumaan.

Jari Grekistä vielä on sanottava, että tangoja tuli kiitettävästi, myös Fortunalta ja lukua en ehtinyt pitää. Kun Grek aloitti ihan lopulla iltaa Kun yö on valoton ja minä Saulin ihailijana tunsin kuin Sauli olisi ollut lavalla. Kerrassaan upea solisti oli Grek kaikissa kappaleissaan. Ravintolaesiintyminen antoi ihan väärän kuvan tämän orkesterin taidoista.

Tanssiväessä oli tuttuja ja tuntemattomia. Palstaa lukeva herra Tampereen seudulta, jonka hymylläni sain hakemaan Kisarannassa vuosi sitten, oli nyt paikalla ja mukavat kappaleet tanssittiin ja fiilisteltiin. Edelleen olen ainoa pinssiläinen, jonka tunnistaa – voivoi. Ehkä niin haluaa... Masurkalle haki tuttu herra ja jenkat, polkat ja tangot tanssin mieluisimman tanssittajani kanssa, jolloin tunnen, että meitä on vain yksi. Ne nopeat humpat menevät samaan tiliin ja hidas valssi, jossa ykkönen säilyi koko tanssin ajan. Toinen hidas valssipari vietiin välitahdissa, mutta ei sekään menoa haittaa. Bugattavia kappaleitakin oli muutama ja tyylikäs tangoherra haki niistä kahdelle. En saanut häntä kiinni naistenhaulla, mutta ensi kerralla olen nopeampi. Fuskua, jiveä ja rumbaa pyöriteltiin eri herrojen kanssa. Vain chachaa jäi väliin. Ja suurimman osan aikaa oli tilaa tanssia. Pitkästä aikaa oli täydellinen tanssi-ilta ja sellainen antaa uskoa eteenpäin.

Kiitos kaikille herroille ja erityisesti "aurinkotanssittajalleni", joka teki illastani unohtumattoman sekä talon pinssiherralle, "Tähkäpää", taas unohdin kai oikean nikin, mutta kiitos siitä, että yrität saada sitä puolikasta tuntia naistenhakua alkuiltaan, mikä alkaa olla monissa tanssipaikoissa.