Kivistön työväentalolla 16.11.2008

Matkailu/kyläreissu viikonloppu päättyi sitten "kaikilla mausteilla" Kivistön työväentalolla. Väliaikaistahan kaikki on vaan! Päivällä ennätimme käydä kaupoilla. Kyllä minä olen jo asennoitunut muuttooni tulevaisuuteni kaupunkiin. Katselen kaikkea "sillä silmällä". Liikuntamahdollisuudet mahtavat ja varsinkin ladut. Kaupoista minä pidän myös. Kai sillä, kun niin harvoin niissä käyn. Kyllä nytkin mukaan lähti ihan käyttökelpoisia vaatteita ym. Ne katuharjat ja varret unohtuivat, vaikka niitäkin varten olimme kaupoilla. Käden taidoilla niistä saa mukavia ja kauniita joululahjoja. En vain minä enää tee, tytär tekee kaikenlaista.

Lunta oli satanut lisää yön aikana. Kaupungin laidalla ja syrjätietä Suomen Ladun majan ohi olivat tiet ja puut lumessa kuin talvisydännä. Paksu kerros lunta painoi oksia alaspäin ja talven tuntu täytti sydämen. Miten lumi ja valkeus saavatkin aikaan minussa hyvänolon. Silmä lepää sellaisissa maisemissa. Kun sitten ajelin kello viisi alkaviin tansseihin, niin lunta ei juuri ollut keskustan ohi ajaessani.

Ilman tätä orkesteria olisin jo päivällä ajellut kotiin, mutta nyt kotimatkalla oli mukava nähdä tämä oikein tanssittavaa musiikkia soittava orkesteri. Solistin osaa on hoitanut tumma ja komea, kitaraa soittava herra jo pitemmän aikaa.  Arto ei taida enää palata eikä hänen bravuurikappaleensa, hidas valssi, Sieluni soitto.

Ei sillä, tämä orkesterin uusin jäsen on kyllä laulaja isoilla kirjaimilla. Pidän hänen tumman syvästä äänestään. Ei pitäisi verrata keneenkään, mutta ulkonäössä on tangokuningas Kilkkisen näköä. Petri Ryynänen hän on ja netin mukaan myös the Regents-yhtyeessäkin esiintynyt solistina. Samassa on myös Väliaikaisen kitaristi Janne Orava perustajajäsenenä. Kyllä musiikin laajuus on herroilla hallussaan.

Heillä on tullut sitten viime näkemän soiton ja laulun mukaan tullut uutta eläväistä esiintymistä. Olihan viimeksi maratonhumppa, jota nyt ei esitetty ja silloin rumpalin Peppi Pitkätossu-laulusta mukava esitys. Mikä on heidän tansseissaan olla, kun tunnelma on heti alusta lähtien hyvä. Väkeä oli tuvan täydeltä, mutta onneksi ei pahempaa tungosta, mitä olin odottanut. Ehkä keli oli hieman vähentänyt tulijoita.

Kyllä tässäkin paikassa oli naisenemmistö. Naiset olivat myös enemmän tanssitaitoa omaavia kuin herrat, joiden ikäkin oli korkeampi. Taas kerran oli paikalla muutamia hyvin tanssivia herroja, joten kävelyä salin ympäri ei tullut eteen paitsi yksi humppa. Kun siinä iso osa aikaa oli selin menoa, niin minun pohkeeni eivät pidä siitä ollenkaan. Toisen herran kanssa taas oikein suuntia vaihdellen ja mukavalla pompulla humppa tuntui hyvälle ja helpolle.

Kivistöllä on vuorotuntihaku niin kuin Viihdekeskuksessa ja hyväksi se on havaittu. Herrojenkin puolesta. Heistä taitaa olla mukavaa olla haettavana. Hyvin ovat tarjolla ja aika äkkiä heidät onkin haettu. Sambaa ja rumbaa en tanssinut ja mitenhän sen bugin kanssa olikaan. Erään herran kanssa sitä jäimme odottamaan lattialle, mutta tulikin jotain muuta. Muut tanssilajit sopivat iltaani. Tangot olivat sopivat niin kuin kansalliset lajit ja hitaat valssit. Eräs vieras, kai tumman heimon herra teki tuttavuutta kanssani useamman kerran hakemalla ja kohteliaana tyttönä hain häntä. Ehkä vaistosi, ettei minusta ole kuin tanssimaan, kun loppuillasta oli kai löytänyt sopivan kohteen poskeaan vasten ;>)

Pakkasiltaan lähdin varoen ajamaan. Biorytmien mukaan tunnetilan piti olla pohjalukemissa, mutta toisin oli. Tyytyväisenä tein kotimatkaa lumen valaisemassa iltayössä. Talvi tuli tänä viikonloppuna. Hyvä niin.