18.06.2010 Virtain Hiekkaranta

Kesäkuun alun helteisen tanssi-illan ja KIV-nauhoitusillan jälkeen tuntui tanssipaikka huokuvan rauhaa. Kohtuullinen määrä tanssiväkeä saapui paikalle ja tanssitunnelmaa oli omiksi tarpeiksi.

Kun kuulen Omegan soittavan, minulle tulevat mieleeni muistot entisiltä ajoilta. Ajoilta jolloin orkesteri keikkaili paljon niillä seuduin missä asuin ja minä olin läsnä. Kaipaan sen aikaista haitarimusiikkia ja Anna-Liisan argentiinalaisia tangoja. Koskaan en kyllästynyt heidän soittoonsa. Orkesterin väki on muuttunut, mutta kaksi entistä jäsentä on paikalla, se on hyvä. Heidän taitonsa ja tapansa soittaa tuntuvat hyvälle. Uudetkin ovat täyttäneet paikkansa ja kokonaisuutena Omega on hyvä. Eija Kantola puolestaan kantaa uljaasti tangokuningattaren kruununsa ja itsensä tyylikkäissä kengissään. Hänen saappaitaan on moni poika ihaillut, jos on tytötkinHymy  Vaikka todellisuudessa kukaan tangokuninkaallisista ei montakaan tangoa illassa laula, jos jotkut eivät yhtään. Toisaalta on upeita solisteja ilman kruunua ja tangot ovat osa heidän illan ohjelmistoaan.

Toisena orkesterina esiintyi trio, Tosimiehet, Keski-Suomesta ovat kotoisin ja soitto kulki. Useat tanssilajit ovat heillä hallussaan. Tanssiväki on osin samaa, mitä on ollut aiemmilla käynneilläni. Mutta läntisestä Suomesta piipahtaa paikalle uusia tuttavuuksia entisten lisäksi. Mukavia tansseja oli illan aikana eikä tarvinnut kovasti olla penkkiä kuluttamassa.  Kun vielä sain mukaani instrumentaalilevyjä, niin en turhaan matkaani tehnyt.

Tanssipaikan henkilökunta on iloista ja kahviossa on mukava jutustella kahvikupin ääressä. Pieni miinus paikassa on - eri rakennuksessa olevat käymälätilat, mutta kelpaa ne kesäoloissa. Tosin sateella sinne ei viitsi juosta, matkaa on sen verran. Maisemat sen sijaan korvaavat kaikki puutteet. Lava on hieman korkeammalla kuin rantaviiva. Tanssisalin toisesta reunasta, rannanpuolelta, on komeat näköalat järven yli ja auringon laskiessa taivaanrannan värit leimuavat. KIV-illassa aiemmin oli erityisen kaunis sää. Harvoin niin kaunista olen nähnyt. Mutta ilman aurinkoakin veden syvä sini on näkemisen arvoinen. Jos joku haluaa nähdä oikean kesälavan, niin tämä on sellainen.