26.12.2012 Kivistöllä

Rainer Bollström ja Graniitti-orkesterinsa olivat ainakin viime vuonna samana päivänä Kivistöllä. Musiikit heillä ovat hyvät ja Raikku on valovoimainen esiintyjä, jolla riittää hymyä ja silmäyksiä meille naisille kuin tutuille herroillekin. Tanssilajeja on kyllä monia ja on varmasti jokaiselle jotakin sopivaa, jos kaikki ei käy omille tanssijaloille.

Minun tuttuja oli paljon tanssimassa. Joten vuorotuntihaut ovat mukavia. Ihan alkuillasta haki eräs tuttu pariskunnan herra ja vasta ihan lopulla iltaa pääsin häntä hakemaan. Sattui kerrassaan upeat foksit taukomusiikkina ja tanssi tuntuikin yhdeltä illan parhailta. Etelämpää eräs tuttu herra oli ilmaantunut paikalle yhdessä kilpatanssiparinsa ja tämän miehen kanssa. Niinpä minulla oli ilo tanssia molempien herrojen kanssa. Kahdet kappaleparit tämän varttuneen kilpatanssiherran kanssa ja toisen herran kanssa hyvin viedyt tangot. Tällä herralla oli ryhtiä ja kantoi kauniisti itsensä, mikä tuntuu hyvälle tanssiessa. Hänestä tulisi vaikka kilpaileva herra tangoon jos muuhunkin.

Illan toiset tangot tanssin myös tutun herran kanssa ja miten olikaan emme huomanneet, että toinen tangokin meni ja jäimme lattialle, mikä ei kuulu tapoihimme. Niinpä humpan alkaessa soida jatkoimme siitä ja kun se potpurina esitettiin, niin tuli tanssia kerrakseen. Olin hakenut aiemmin häntä naistenhaulla, joten hyvää vientiä sain kaikkiaan monen kappaleen verran.

Tutun polkkamiehen kanssa fuskailtiin ja jotain muutakin. Hitaissa valsseissa ei tänä iltana ykkönen ihan säilynyt ja jäimme välitahtiin, mutta ei sekään haitannut. Viejä osaa viedä kaikkea maltillisesti ja pidän siitä.

Onneksi pikkuhiljaa tulee joku uusi tanssituttavuus. Toista kertaa samaan paikkaan sattuneena sain tanssia oikein hyvän tanssiherran kanssa. Kolmet kappaleparit tanssimme illan aikana. Yksi kappalepari oli bugiksi kai tarkoitettu, mutta minusta se oli liian nopea. Joku kerran sanoi, että jos bugin tuntee liian nopeaksi, se johtuu omasta iästä - voi itku. Minulle tulee mieleeni polkan nopeus. Sitäkin voi tanssia vaikka kuinka nopeasti soitetaan, mutta ei siitä nauti. Sama vähän tuossa bugissakin, minun mielestäni.

Huomasin illan aikana pitkätukkaisen nuorehkon herran, joka tanssi välillä persoonallisesti upean daamin kanssa, jolla oli tyylikkäät kilpalattarikengät jalassaan. Hänen tanssityylinsä ei ehkä vastannut suomalaista kilpapuolta. Sekin selvisi myöhemmin. Herra oli muutaman kerran  herrojen rivissä eikä häntä haettu kovin innokkaasti. Poikkesihan hän joukon yleiskuvasta. Päätin sitten hakea häntä naistenvuorolla. Valitsin tavallisen kappaleen, jonka voi tanssia miten haluaa. Vientinsä oli kyllä persoonallista, ei mitään foksia tms. Minun piti keskittyä tuntemaan hänen vientinsä. Kappaleiden välissä aloitin puhua suomeksi. Selvisi, että ymmärtää vähän. On saksalainen. Englannilla jatkoimme. Pitää suomalaisesta tanssista ja muutaman sanan muutakin vaihdoimme. Tanssiparista en tiennyt oliko suomalainen vai muualta. Hain häntä myöhemmin vielä toisen kerran, kun ei “kelvannut” kovin monille naisille. Ystävällinen ja aurinkoinen oli hymynsä. Ei pitäisi olla kovin ennakkoluuloinen tanssipaikalla, ei naisten eikä miesten.

Tangoja esitettiin taukomusiikkeineen neljät ja sain ne tanssia. Jenkat tanssin sen alkuillan miehen kanssa ja polkilla vain jostain syystä istuin, vaikka paikalla oli neljä minulle tuttua polkkaherraa. Joku olisi varmaan hakenut. Yhden kanssa en ole tanssinut ennen. Minusta vain tuntui, että jätän väliin. Yhtä polkkaherroista kuvattiin ja oli haastateltu paikalliseen lehteen. Hän kertoi myöhemmin. Onneksi en tanssinut - polvivaivainen, vaikka polvi kestääkin polkan ja tanssin, mutta ei monta muuta asiaa.

Illan solisti kutsui lopussa kaikkia Kivistölle 1.4.2013 - jotain erityistä??? Itseasiassa minullakin on silloin jotain erityistä ellei sitten ole aprillia…