18.10.2013 Keurusselässä

 

Lumi oli tullut maahan edellisenä iltana ja yöllä lisää. Sain talvirenkaatkin alle, joten sen puolesta ei ollut ongelmia. Tie oli aivan kuiva ja mukava ajaa. Täysi kuu seurasi menoani, joskin pieniä pilviä ajelehti sen seurana. Sitten parikymmentä kilometriä ennen Keurusselkää alkoi myräkkä. Lunta tuli taivaan täydeltä kera myrskytuulen. Sitä ei onneksi kestänyt kauan ja matka jatkui rauhaisasti.

 

Tiesin, että soitot alkavat kello 20 ja loppuvat puoli tuntia puolen yön jälkeen. Kuitenkin kotoa lähtiessäni meni pähkäillessä niin, että olin perillä puoli yhdeksän. Ajattelin ensin mennä Peurunkaan. Olisi ollut hieman lyhyempi matka. Illan esiintyjät täällä olivat Jaana Hiltunen ja Sheriff.

 

Ei ollut paljon väkeä paikalla. Muutama pariskunta tanssi, muutamia istui pöydissä. Myöhemmin kyllä tuli lisää väkeä, joten ei kovin autiolle näyttänyt. Hiljaiseloa tässä paikassa on ollut. Konkurssipesä hoidellut jo pitkään asioita. Kauniilla paikalla rakennukset ovat, mutta majoitustiloja myöten olisi kuulemma korjaustarvetta. Tiedä sitten. Ennen vanhaan täällä oli ollut vilkasta kesät talvet. Kuulin, että Keuruun keskustaan olisi suunnitteilla ravintolatoimintoja. Se saattaisi olla paha takaisku jo muutoinkin paikan heikolle toiminnalle.

 

Hyvää tanssimusiikkia esitettiin. Sitä mielestäni oikeaa tanssimusiikkia. Ongelmahan ei pitäisi ollakaan koskaan siinä mitä soitetaan. Tanssija tanssii, jos osaa. Aina voi soveltaa. Nyt kyllä esitettiin laidasta laitaan erilaisia tanssilajeja rokkeja myöten. Solisti Jaana Hiltunen lauloi kauniisti. Kitaristi lauloi myös välillä. Lisäksi oli mukana kosketinsoittaja. Taukomusiikki oli hyvin valittu.

 

Aluksi näytti, etten ”tarvitse” tanssia ollenkaan. Niinpä tauolla eteisessä esitin orkesterille toiveeni, että kun kuuntelulla taidan olla, niin pidän kovasti hitaasta valssista ja tangoista. Ne esitettiinkin ja oli muitakin toivojia ollut, joten jenkkaa ym. tuli illan aikana.

 

Yllättäen selkäni takaa ilmaantui hitaalle valssille hakija. Tuttu herra vuosien ajalta. Tanssimme myöhemmin chachaan ja bugit. Huomasin varsinkin bugilla, miten lattia oli hyvä. Sopiva liukkaus. Myöhemmin minua haki kookas varttunut herra foksille. Ihan hyvä oli vientinsä. Sitten vielä kahteen kertaan haki puvun takki päällä ollut herra ja liikuimme rytmikästä musiikkiin sopivaa kävelyä. Paikalla lähes kaikki olivat pariskuntia. Muutamia naisseurueita oli tullut iltaa istumaan tai jatkoille jostain muista iltamenoista.

 

Orkesteri jäi viimeiselle tauolleen varttia vaille puolen yön. Kiitin heitä poistuessani. Jälkeenpäin huomasin, että olin ollut heidän tanssseissaan viisi vuotta sitten. Silloinkin olin miettinyt, oliko solisti ollut tangolaulukilpailuissa. En löytänyt silloin tietoja. Nyt sen sijaan huomasin, että hän oli ollut tangomarkkinoiden karsinnoissa. Miellyttävä hän on ja hyvä ääninen.