Tanssimatkalla - ajatuksia

Aamun koleudessa kierrän tutun rantapolun niemen ympäri. Saimaa huokuu sinisenvihreänä viileyttä. Pohjoistuuli on kylmä vaikka tuulisi etelästä. Sormet kohmeessa poimin muutaman aukeavan kielonkukan.

Ajatukset palaavat viikonlopun tansseihin ja matkailuun. Miksihän joillakin tanssipaikoilla lattian luistoasiat eivät ole kohdallaan. Poikkeus kai oli luistamattomuus Tuuloksessa viikko sitten, mutta Riutanharjun liukkaus eilen varsinkin alkuillasta oli häiritsevää. Ea-asioissa mukana olevana mietin, että niin sitä itsekukin vastaa kai päänupistaan, jos vaikka liukastuessaan tanssilattialla tulee vammoja. Vapunaattona sensijaan oli hyvä tanssia samalla lattialla.

Riutanharjun naisten rivistö vie ison tanssitilan. Nyt kun ravintola on pois oikealta sivustalta, niin siellä olisi tilaa odotella hakijoita ja hyvä lattiapinta nykyiseltä paikalta olisi tanssijoiden käytössä. Uusi omistaja voisi kysellä tanssijoiden mielipiteitä tanssitilaan ym. liittyvistä seikoista, vaikka palaute mahdollisuuskin näyttää netissä olevan.

Yön hiljaisuudessa kotimatkalla Tarja Lunnaksen rauhallinen ääni nauhalla -tiedän mitä rakkaus on... Ihailen hänen sanojen ääntämistään, jokainen konsonantti sanan lopussa huolellisesti äännettynä. Tie on paikka paikoin märkä, pilvet ovat väistyneet, lännen taivaalla taas kirkas tähti kuin ohjaten. Ajatukset katkeavat. Jarrutus. Peuroja vai mitä nuo etelän eläimet ovat. Kotiteillä ei niitä näy. Väistävät ojaan. Oltava kai taas tarkkana. Kai nyt on jo sitten aamunkoitto, kun metsän eläimet liikkuvat hämärän rajamailla.

Niin, ajatukset palaavat Tarja Lunnaksen kappaleeseen. Olemmeko me ihmiset unohtaneet rakkauden kaiken kiireen ja kilometrien keskellä. Lähimmäisen rakkauden. Huolenpidon niistä, jotka ovat meille tärkeitä. Kevät, uuden alku, koivujen hento vihreys, kielon kukkanuput aukeamaisillaan. Miksi emme pysähtyisi ajattelemaan, ollaanko oikealla tiellä. Onko tienpää ehkä näkyvissä. Olemmeko tehneet oikeita asioita, itselle, toisille.

Leo Buscaglia:

…Rakkaus on aina sylin avaamista. Avosylisenä sinä sallit rakkauden tulla ja mennä niin kuin se tahtoo, vapaana, sillä niinhän se kuitenkin tekee. Jos rutistat rakkauden syleilyysi, huomaat kohta halaavasi itseäsi yksin.

Onnellista kesän odotusta kaikille.