Hiljaisen ihmisen puolustuspuhe

Trickster
2004-08-15 10:33

"Riksteri hyvä, tarkoitin sitä ennakkoon hakemista. Vaihdothan tapahtuivat lennossa ennen kuin seuraava kappale alkoi kuulua. Siitä hakutavasta oltiin montaa mieltä niin kuin yleensäkin asioista. En ainakaan huomannut, että herrat olisivat pahastuneet. Luulenpa, että innokkaimmat hakijat olivat heille mieleen, sillä he olivat myös parhaita tanssijoita. Vakka kantensa valitsee."

Minulla on sinusta hyvin tunneälykäs, toiset huomioonottava ja muutenkin miellyttävä vaikutelma. Uskon sinun osaavan arvioida, koska on sopiva hakea lennosta uusi pari seuraaville tansseille. Tanssilavallakin varmasti moni nainen seuraa tanssimistasi ja käyttäytymistäsi, ne uudet lavaihmiset ainakin ovat kiinnostuneita kokeneempien tanssijoiden käyttäytymisestä. Käyt niin paljon tanssimassa, että sinulla on asiaan varmaankin kehittynyt 'pelisilmää'. Tutut harrastavat tuota lennosta vaihtamista varsin usein, mutta jos ihminen on ennestään tuntematon, ei se mielestäni ole kovin korrektia.

Vaikka minä olen tällainen vanha tunteeton sotaratsu, saattaa minunkin paatunut sydämeni liikahtaa jonkun oikein ihanan daamin kanssa tanssiessani. Ja optimistina toivon tilanteen olevan joskus niinkinpäin, ettei daami haluaisi minusta lennosta luopua. Sellaisessa tilanteessa toivoisin todella, ettei kukaan tulisi minua hihasta nykäisemään ennenkuin olen daamini kanssa tanssimisen lopettanut. Tanssiminen alkaa silloin, kun haen daamin rivistä ja päättyy silloin, kun katsomme daamin kanssa sopivaksi. Tuo riviin palauttaminen on minulle joskus tärkeä hetki, sillä joskus se tapa millä daamin palautan, merkitsee minulle paljon. Ja joskus saattaa olla jopa mahdollista, että vaikka kävelen kohti hakuriviä, menenkin sen läpi daamin kanssa, jonnekin muualle.

Joskus tanssiminen herättää sellaisia tunteita, ettei tee mieli tanssia seuraavia kappaleita ollenkaan, vaan mielellään istuisi vaan ja nauttisi siitä euforiasta, minkä on kokenut. Kaikki tanssit eivät ole aina samanlaisia ja niitä koskettavimpia hetkiä haluaisin usein hetken sulatella.

Vielä yksi näkökohta asiaan on se, että kaikki miehet eivät joko osaa tai halua tanssia kaikkia tanssilajeja, vaikka saisi miten mieluisan daamin kanssa tanssia. Minulle sellaisia inhotansseja on mm. humppa, jota pyrin välttelemään parhaani mukaan. Osaanhan minä sitä tavallaan tanssia, mutta vain harvojen daamien kanssa tanssin sitä mielelläni, omalla tavallani soveltaen. Etiketissä on maininta siitä, että olemalla hakurivissä ilmaisee ihminen olevansa haettavissa. Haluaisin siis mieluusti norkoilla jossain hakurivin liepeillä, josta pääsen sopivasti puikahtamaan sivummalle, jos musiikki ei sitten yhtään kiinnosta tai on jopa lajia, jota en osaa ollenkaan.

Täällä palstalla kirjoittavat ihmiset ovat enimmäkseen paljon tanssineita ja paljon nähneitä aktiivitanssijoita. Miehille, jotka tulevat uutena lavalle, saattaa tulla todella korkea kynnys, jos heidän tarvitsee ajatella että kaikki tanssit pitäisi osata viedä, ennenkuin tanssimaan voi mennä. Näitä uusia miehiä lavalla ei ole liikaa ja sitä rimaa en haluaisi korotettavan tällä tavalla. Miehelle tilanne on hankalampi kuin naiselle, koska miehen pitää osata viedä ja tunnistaa soitettu tanssilaji.

Vielä sellainenkin näkökohta asiaan on, että ennen musiikin alkamista hakeminen on usein tavallaan jotenkin tunteita inflatoivaa ja lavaromantiikkaa näivertävä asia. Tuntuu joskus siltä, kuin olisi hulivilimarkkinoilla, vaikka oma fiilis saattaisi olla hyvinkin 'herkkä'. Tuota herkkyyttä ja kahden ihmisen välistä 'koskemattomuutta' haluaisin jotenkin varjella omalta osaltani. Tiedän monen näitä asioita hautovan, mutta varsinkaan uudet lavalle tulevat ihmiset eivät näistä asioista uskalla yleensä mitään kirjoittaa. He varmaankin kokevat nämä tanssit usein vielä syvällisemmin kuin minä, jolle tanssimisesta on tullut jo osin rutinoitua toimintaa.

Ja vielä lopuksi sellainenkin näkökohta, että Cupido on joskus liikentessä sellaistenkin ihmisten välillä, jotka ovat hyviä tuttuja ja jotka ovat tanssineet keskenään paljonkin ja pyörivät samoissa piireissä. Harvinaistahan se on, muttei täysin mahdotonta, näin ikuisen optimistin näkökulmasta :)