Viikonlopun hyvät tanssiorkesterit....

...niitä olivat Markus Sextet perjantaina Mäntymotellilla, Petoman Jyväskylän Viihdekeskuksessa lauantaina ja Nelinpeli Kivistön työväentalolla sunnuntaina.

Markus Sextetin musiikki tuntuu tanssillisesti aina vain paremmalta. Ja nyt oli tilaa tanssia, sillä jostain syystä tanssiväkeä oli vähän. Esiintymisasujen yhtenäisyys on tyylikästä.

Tommi Soidinmäkeä menin katsomaan Viihdekeskukseen, mutta Petomanin musiikki oli niin monipuolista, selkeää ja hyvin tanssittavaa, että kuningas Lumipallonsa kanssa tuntui varjolta. Ja niin paljon kuin olenkin ihaillut molempia. Viimeksi syyskuisella ruskamatkallani. Muistin kyllä vanhastaan, että Petoman ilman Katri Helenaa on hyvä, mutta nyt se ylitti kaiken. Ehkä runsaat soittimet toivat musiikin upeasti esille. Wienervalssit tuntuivat juhlallisilta tanssia. Tanssijoita oli jossain vaiheessa paljon, mutta tanssiminen sujui silti pahemmitta törmäilyittä. Uusi tangohameeni taisi taas rajata hakijat, mutta onneksi muutamat tutut uhmasivat helmojani ja jopa etelä-pohjanmaalainen herra uskaltautui hakemaan chachaalle ja rumballe.

Jyväskylän Viihdekeskuksessa on vuorotuntihaku ja se sujuu hyvin. Samoin on myös Kivistöllä, jossa tanssit alkavat klo 17 ja väki on silloin paikalla eikä tunnin, kahden päästä.. Joukon keski-ikä on korkeampi, mutta tanssitaito ei ole huono. Paikalla on kuitenkin myös nuorempaa väkeä. Ja yleensä kaikkia tanssilajeja soitetaan tällä tanssipaikalla tai ne kuullaan väliaikamusiikkina. Tänään tosin Nelinpeli ei ilmeisesti aikonut pitää ohjelmistolupauksiaan tanssilajeista, sillä polkat soitettiin kai jonkun pyynnöstä viimeisellä setillä, joka mielestäni on liian myöhäinen ajankohta. Muuten Nelinpeliä voi kehua. Hyvää tanssimusiikkia esittivät ja solisti Kaija Lustila oli myös hyvä. Tangojakin tuli muutama, mikä tietysti oli asiaankuuluvaa, kun solisti kuulemma oli takavuosien tangoprinsessa.