Metsälinnassa FBI Beat

Musiikin monipuolisuustakuun takia kannattaa aina tulla Metsälinnaan. Kun FBI:n pojat soittavat hyvää tanssimusiikkia ja ihan melkein mitä vaan ja väliajalla Metsälinna tarjoaa Avalon-yhtyeen Raimon valitsemaa musiikkia, niin ilta ei voi paremmaksi tulla. Lattia on edelleen hyvässä kunnossa ja sopivan luistava. Kuuma tietysti on, se kuuluu kesään. Pihalla voi vilvoitella ja illan kuluessa kuumuus alkoi haihtua.

Väkeä oli tullut kauempaakin, vaikka ihan alussa klo 19 jälkeen oli vähän, mutta jo parin tunnin kuluttua ihan riittävän ahdasta tanssin jo hieman kärsiessä, osin liikkumistapojen takia. Pääasiassa kuitenkin sopi hyvin tanssimaan ja daameja oli paikalla jonkin verran enemmän kuin herroja. Herroista oli osa tullut katselemaan, osa tavallisia tanssijoita ja aika iso joukko osoitti tanssilajien hallintaa. Mukavaa siis oli ja tiedoksi tangojen ystäville. Orkesteri esitti tangoja ja Raimo soitti väliajalla eli useita illan aikana. Kaikkia tavanomaisia tanssilajeja saimme tanssia tasapuolisesti eli iskelmää tai niitä piip-kappaleita ei juuri ollut.

Omalta osalta masurkka meni niin, että herra tuli hakemaan ja ilmoitti lattialla, ettei ole ennen tanssinut !!! Hetken mietin ja sanoin, ettei haittaa, kyllä se tästä sujuu. Ja sujuihan se vähintään tyydyttävästi jo toisella kappaleella. Polkan sain tanssia matalaliitoa kevyesti vieneen herran kanssa. Ja ne tangot kohtalaisella viennillä paitsi yksi pari herran kanssa, jolla oli kaikki hallussa; niin oma ryhti kuin rytmitajukin ja otteet kuin vientikin. Eikä siinä tangoa sipsuteltu ! Sillä viennillä pärjäisi aika pitkälle tangokisoissa. Myös jive ja cha-chaa tutun herran kanssa oli taas pitkästä aikaa mukavaa, koska tiesi odottaa hyvää vientiä. Kaikenlaista ilakointia ja omia versioita tuli mentyä parinkin herran kanssa.

Kun nyt tunsin olevani tanssimassa "omieni joukossa", niin yritän ymmärtää etelän matkojeni tanssipaikkojen tunnelmaa. Kolmilammi on tuoreessa muistissa kahdelta edelliseltä sunnuntailta. Vaikka sielläkin omat porukat nauttivat toistensa seurasta niin kuin monessa muussakin tanssipaikassa, pitäisi joukkoon sopia uusia tanssijoita ja vierailijoita ja heidätkin pitäisi ottaa lukuun tanssipaikalla. Aika sisäänlämpiäväksi tanssipaikka tulee, jos vain omin joukoin tykätään tanssia. Nyt oli tanssijoita aika laajalta alueelta ja uskon, että useimmat olivat tyytyväisiä iltaan. Sitä paitsi naisten kannalta huonosta illasta voi syyttää vain itseään ja yrityksen puutetta, sillä paikalla on kyltti sekahaku koko illan paitsi erikseen naisten tunti. Tosin herrat ovat ottaneet haltuunsa hakemisen ja harvempi nainen hakee sekahaun aikana, mutta ihan luvallista ja oikeutettua hakeminen olisi.

Hämärän lämpimän pehmeässä yössä pitkästä aikaa tyytyväisin mielin kotiin ajelin. Joskus ei näe puita metsältä vai toisinko päin se oli....