Riutalle kannattaa poiketa kauempaakin...

Viikonlopun tanssimatkailun lauantai-ilta sujui Riutanharjulla FBI:n ja Markus Törmälän sekä Helmenkalastajien tahdeissa. Viimeksimainitut olin tavannut vuosi sitten ja jäi mielikuva hyvästä tanssimusiikista. Niin oli nytkin. Erinomaista, tanssittavan hyviä kappaleita. FBI on entisestään mieliorkestereitani.

Muutaman kerran olen Riutalla käynyt, silti tanssitilan suuruus pysähdyttää joka kerta. Ja miten mukava on tanssia väljästi alkuillasta ja aloitusvalssilla on aina ollut tilaa. Lattian liukkaus on sopiva kengilleni ja oli ilo tanssia Kuopuksen selkeässä viennissä valssit. Tanssituttuja Riutalla käy useita ja siksi siellä on mukava käydä. Matka vain sinnekin on pitkä, joten ihan vartavasten ei monta kertaa tule ajettua.

Nyt oli varmaan osa vakituisista kävijöistä jossain muualla ja tilalla ehkä matkailijoita kuten minä. Uusia tuttujakin tuli ja mukava oli tanssia kaikkien kanssa. Mutta pitkiin aikoihin en ole tanssinut niin hyvässä viennissä polkkaa ja hidasta valssia, kun nyt sain. Satunnaistahan sellainen on. Kiitos vaan vieläkin herralle.

Kiitos Dragon, sain tutustua Minniinaan. Ja tiedoksi vain, ne penkit pysyvät paikallaan, vaikkei koko aikaa siellä istuisikaan ;)) Ja toinen juttu, jonka aikanaan kuulin tanssiherralta: eturivissä olevat naiset osoittavat tanssihalukkuuttaan. Siitä kyllä keskusteltiin silloin kovasti, miten saadaan kaikki eturiviin ja mitä se tanssihalukkuus oikein on.

Riutallakin kuten joissain muissa paikoissa on kaksi naistenhakuaikaa. Se on tekniikkalaji, tuo hakeminen. Pitää olla tosi ripeä, jos ennättää. Täytyy varmaan harjoitella nyt kesälomalla. Tosin kotiseudun lavoilla ei moista rynnistystä näe kuin näissä etelän isoissa paikoissa.

Vielä on kesää jäljellä tai oikeastaan sehän vasta alkoi, samana päivänä kuin lomani, viime perjantaina. Nautitaan kesästä, tanssista ja toisistamme.