Nyt se tuli "tarkastettua", hanuristi Ilveskasinolla

Ja samalle päivälle jaloille treeniä hieman yli omien tarpeiden. Nukkumiset jäivät vähiin sitten edellisen yön. Oli matkaa majanmuuttopaikalle lähes 200 km. Olin luvannut auttaa muuttopuuhissa tytärtäni pakkaamalla astioita ja kantamalla niitä muutaman kerroksen alas. Toisessa päässä oli onneksi hissi. Mutta kahdeksan tuntia siinä meni ja en ennättänyt ihan alkuvalssille.

Väliaikainen on tuttu orkesteri ja enempi heitä kehumatta (vaikka mielelläni heitä kehunkin), jaloille sopivaa tanssimusiikkia soittivat laidasta laitaan. Varsinkin pitkä eri humppien sarja. Mistä ihmeestä muistivatkaan, mikä kappale tulee minkin perään!

Mutta se Myrskylyhdyn hanuristi. Ei ole turhaan palstan asiantuntijoiden kehuma. Minä maallikkokin tajusin, että on pojalle paljon annettu ja hyvin leiviskänsä hoitaa. Kyllä hän erottuu toisista taitavista hanuristeista. Yhtä ihan pientä sivuseikkaa toivoisin häneltä ja muiltakin lavalle esiintymään nousseilta – yleisöön suuntautumista. Tuntui, että pojat soittivat toisilleen. Ehkä aika tekee tehtävänsä siinä.

Mikko Mäkeläinen osaa ottaa faninsa ja oli mukava tavata hänen pohjoisen ihailijaporukkaansa. Yllätyksenä Pentu, edellisen äiti ja Testiporo. Muutama muukin tuttu nikki oli paikalla ja toisena yllätyksenä yksi iloisimmista tanssitutuistani, joka osaa tanssia ja saa ilon tarttumaan partneriinsakin. Sellaista tanssimisen pitäisi ollakin eikä tiukkoja askelsarjoja ilman hymynhäivää. Ja väkeä oli jossain vaiheessa ihan tungokseen asti. Etelän lavoilla harvoin saan iskuja jalkoihini. Nyt niitä taas tuli useampaan kertaan ja kaksi kertaa saman kappaleen aikana, vaikka kyseessä oli rauhallinen kappale, jossa omat jalat eivät olleet syynä tilanteeseen. Lomakausi on tuonut lavoille vähemmänkin kokeneet tanssijat, joille lavaetiketti on tuntamaton käsite.

Kesäloma on puolessa välissä. Niin kuin tanssimatkailukin. On vielä paikkoja, joissa haluaisin käydä, mutta välillä on pyrittävä nauttimaan kesäaamuista ja se tahtoo jäädä vähiin, kun on nukuttavakin jossain vaiheessa. Onneksi alkuviikosta tanssipaikkatarjonta ei ole erityistä, joten luonnollista rauhoittumista voi tarjota itselleen pyöräillen, luistellen ja mieleen nousee viikolta Matin ja Tepon laulu kesätuulesta, jota voi kuunnella vaikka ruohikossa maaten. Nyt tosin ukkonen esittää omaa osaansa, mutta sehän vain puhdistaa sateen kera ilman hetkeksi.

Metsälinnan erityisen hyvällä lattialla on mukava tanssia illalla ja seurata uuden tangokuningattaren alkutaivalta.