Voimaorkesteri ja Omega

Kyllähän oli upeat tanssit Krouvin lavalla. Kaikkien plus-tekijöitten summa. Tilava ja kaunis tanssipaikka kohtuullisen ajomatkan päässä. Sopivan liukas lattia. Molemmat orkesterit, Voima ja Omega ja solisti Eija Kantola parhaimmillaan. Tällä kertaa myös tanssijat parhaimmillaan. Kuu-ukkokin seurasi tanssit alusta loppuun kurkkien takasalin puolelle ja kulki mukana koko kotimatkan rallitietä, milloin milläkin puolella. Ainoa pelotus oli pöllövaari, joka kai auton valojen säikäyttämänä jäi henkiin äkkijarrutuksella.

Kello 20 oli niin vähän väkeä paikalla, että aloin epäillä tanssiväen saaneen auringonpistoksen yhdestä kesän ehkä viimeisestä lämpimästä päivästä, kun johonkin muualle arvelin heidän suunnistaneen. Väkeä ilmaantui sopivasti ja ensimmäinen tunti pari oli mukava tanssia väljästi niin kuin lopussakin.

Voimaorkesteri aloitti illan ja erityinen kiitos heille toisesta polkkaparista, minkä esittivät loppuillasta pyynnöstäni ja samoin kauniista rumbasta. Pyyntöni johtui siitä, että ensimmäiset polkat soitettiin hyvissä ajoin alkuillasta, niin kuin tanssiväen toiveita huomioonottava orkesteri tekee pyytämättä. Eräs mattimyöhäinen olisi jäänyt vaille polkkanautintoa, joten asia tuli korjattua näin. Niin kuin on monesti todettu, siinä on tanssiorkesteri, joka osaa soittaa monipuolista tanssimusiikkia, jota taitoa arvostan ja siksi mielelläni hakeudun heidän tansseihinsa.

Eija Kantola on aina yhtä tyylikäs ja kauniista ruskeista silmistä paistoi hymy koko ajan. Kappalevalikoima oli hyvin tanssittavaa. Sä kaunehin oot, melkein Omegan tunnuskappale, pelkästään laulettuna oli mukavaa kuunneltavaa (oli yksi illan kuudesta tanssiparista, jota en tanssinut). Jäin kaipaamaan Ruostumatonta teräsrottaa. Ei kai vaan jätetty pois ohjelmistosta…. Omegan poikien soitosta voisi sanoa, että se on herkkyys, mikä koskettaa.

Tanssijoissa oli tuttua porukkaa ja itseni lisäksi oli yhdeksän palstakirjoittajaa paikalla. Yksi tuntemani palstanlukija Jyväskylän seudulta oli myös tullut orkestereiden ja väljän tilan tähden. Illan parhaat cha-chaat ynnä muuta tuli tanssittua hänen kanssansa. Tangoja oli kai riittävästi E.Tuomaksenkin ilmeestä päätellen ja volyymit olivat uskoakseni myös kohdallaan. Itse sain tanssia kaikki tangot ja useat paikan silmänilon, sopivajalkaisen ja –kroppaisen herran kanssa, jonka kanssa myös molemmat polkat menivät kuin unelmat. Hänellä on polkassa kehitysvaihe menossa. Joillekin polkka on luontainen taito ja suunnanvaihdot ja rytmitykset sattuvat heti kohdalleen. Paikalla oli myös kaksi muuta hyvää polkkatuttuani. Heillekin löytyi tanssitettavat.

Ihmetellä sopii, miten musiikin saakin kuulumaan sopivasti. Kai se on taito siinä kuin tanssiminenkin – harjoittelun ja kokemuksen kasvattama lopputulos. Niin, ja tanssiminen, alamme olla kehityksen huipulla taapertamissa JTH:n kanssa. Että se voikin olla niin mukavaa - kiitos vaan emännälle ”vapaasta viennistä” ;)

Matkaseura on hyvä tanssimatkoilla ja varsinkin palatessa oli mukava huomata, että vieressä istui mies onnessaan. Oli saanut tavata ja tanssia kaukaisen ”ihanaisensa” kanssa:) Ilta oli siis täydellinen kymppi ja yksi parhaita.

Olen muutaman kerran yrittänyt tansseissa laskea niitä tanssittuja kappaleita, mutta minun matematiikalla ei siitä selviä (eikä ole edes ikuisuutta kun siitäkin sain hyvän dokumentin ). Ajattelin, että jos piirtelisin viivoja käden selkämykseen, toiseen käteen haetut, toiseen omat haut.

Kun ilta alkoi Krouvilla tanssimalla koko ajan ensimmäiset puolitoistatuntia, ajattelin, että helpompi laskea levätyt kappaleet ja niitä tuli kuusi kappaleparia viiden ja puolen tunnin aikana. Muistan lähivuosilta vain kerran, kun jäi yksi pari tanssimatta, oli juotava jotain. Muutoin tanssimme kaikki kappaleet. Tosin itse ehdotin istumista jossain lomassa, mutta herra totesi, ettei kai me istumaan ole tultu...

Onnistuneesta illasta kiitos kaikille asiaan vaikuttaneille, hyvät herrat, myös orkesterit ja talonväki, että lattia oli hyvässä kunnossa.