Pitää se uskoa...

...että orkesterit soittavat niin erilaista tanssimusiikkia. Onneksi on erilaisia tanssijoita erilaisia orkestereita varten.

Metsälinnan sunnuntai-illassa Myrskylyhty ja Mäkeläinen esiintyivät täydelle tanssijajoukolle, joka koostui vielä osin lomalaisista ja faneista, jotka tosin eivät tainneet tanssia sekä meistä tavallisista taapertajista kuin muutamista paremmista tanssijoistakin.

Musiikki oli tuttua kesän kahdelta muulta käynniltä ja pitää se uskoa, ettei se muuksi muutu. Oma tyylinsä on kullakin orkesterilla ja siihen liittyen tanssittavuus. Kahdet hitaat valssit ovat maininnan arvoiset, sillä ne eivät olleet perinteisiä, selkeitä kappaleita, vaan vaativat taitoa tanssijoilta. Siis plussaa orkesterille, samoin kuin kahdet tangoparit olivat hyvät. Orkesterin ilmoitus, että seuraavaksi tulee beatia ja musiikkina oli selkeä rumba. Hyvä niin. Varmaan illan aikana oli muitakin hyviä tanssikappaleita, ei vain tule mieleen. Alkuillasta, kun juttelin penkissä tutun naisen kanssa, olimme samaa mieltä, ettei musiikki sykäyttänyt tanssillisesti. Se ei tuntunut jaloissa. Kun tanssimaan on tultu, niin silloin tanssitaan mitä tulee ja aina ei voi voittaa. Paitsi väliaikamusiikki. Se oli parasta tanssimusiikkia. Metsälinnassa on varmaan Suomen paras väliaikamusiikista vastaava mies.

Olin unohtaa mainita, että orkesterin hanuristivirtuoosi esitti useissa kappaleissa todella hienoja osuuksia, joihin kukaan tanssijoista ei ilmeisesti kiinnittänyt mitään huomiota. Minun teki kyllä mieli pysähtyä lavan eteen katsomaan niin taitavaa työskentelyä. Edelleen sama asia mihin kiinnitin huomioni Ilveskasinon tansseissa. Pojat soittavat toisilleen ja varsinkin hanuristi ei juuri luo silmäystäkään lavan ulkopuolelle. Mäkeläinen kai sitten hoitaa sen puolen koko joukon edestä. Pidän hänen äänestään ja mukava on kuunnella hänen lauluaan.

Metsälinnaa ylläpitävä paikallinen urheiluseura juhli syntymäpäiviään ja tarjosi kaikille täytekakkukahvit. Onnea seuralle jälkikäteen ja kiitos aina miellyttävälle henkilökunnalle, joka koostunee urheiluseuran vapaaehtoisista henkilöistä.