Ensivierailulla....

....Lahden Pesäkalliolla olivat sekä Pekkaniskan Pojat että itse Isäntä. Minkälaiset lienevät heidän tunnelmansa, mutta tanssimisen puolesta en itse isoja hurraahuutoja voinut tehdä. Orkesterin ja tanssimusiikin puolesta sen sijaan oli aihetta tyytyväisyyteen.

Paikan isäntä kertoi, että pojat tulevat soittamaan kevättalvella uudestaan ja ettei hän taukomusiikiksi valinnut yhtään beat-kappaletta, koska orkesterikaan ei niitä soittanut. Erinomainen oivallus. Taukomusiikki olikin hyvin valittua. Tämä tanssipaikka takaa, että tauoilla soitetaan niitä tanssilajeja, mitä orkesteri ei soita. Nyt paikkaamiseen ei ollut tarvetta.

Onneksi en turhaan "varastoinut" tanssitunnelmaa edellisenä lauantaina samassa paikassa. Silloin muutaman hyvintanssivan herran ansiosta koko ilta oli nautinnollisen tanssittava ehkä liian paljon hyvää yhdelle illalle.

Tanssiväkeä oli sopivasti paikalla, mutta niin hyvin kuin esimerkiksi lattarit soitettiin, niin pieni osa yritti tanssia lajien mukaisesti ja suurin osa tanssi vaihtoaskelta suunnista välittämättä. Tuntui lähes aina, että joku pari halusi tulla vastaan. Mietin, ettei tällaista takavuosina ollut. Tanssiväen on täytynyt muuttua tai välinpitämättömyyden lisääntyä.

Yläparketilla oli paremmin tilaa ja sinne saimme aikaan orkesterin tauolla pienimuotoisen, ekstemporee-tapaamisen paikalla olleelle tanssi.net väelle, johon PNPkin osallistui. Ainakin kuusitoista henkeä oli seutuvilla ja ehkä enempikin oli tanssimassa, kun kaikkia ei tiedetä. Hetki katseltiin toisiamme ja Isäntä kertoi kultainen pinssi-ideastaan. Perästä kuuluu.

Niin ja tangoja tuli paljon, ihan liikaa, kun tanssiminen niiden osalta jäi vajaaksi ihan omasta syystä, ehkä. Tangoja tanssisin vaikka koko illan kunnon viennissä, mutta nyt cha-chaan kävelytöpöttelyn jälkeen en kestänyt olla hakurivissä. Kiitos Isäntä, JTH ja VeeKoo tangojenkin osalta. Vielä poislähtiessäni klo 1 jäivät pojat soittamaan tangoa. Olisi E.Tuomas ollut tyytyväinen tangojen määrään ja ehkä volyymitkin olivat kohdallaan. Tuskin tangoystävälleni on soitettu montakaan tangoa Jyväskylän Viihtarissa, kun Finkut kutsuvat niin laajalta väkeä tansseihinsa. En missään olosuhteissa vaihtaisi PNP:n tansseja Finkkuiltaan. Niin on monta mieltä kuin on miestä tai naista.

PNP oli kyllä valinnut kappaleensa hyvin. Kaikkia lajeja tuli ja erilaisia fokseja, joihin sopi myös jive tai fusku. Kahdet hitaat valssit, kahdet rumbat ja kahdet cha-chaat ja perinteisesti sambapari. Edellämainituissa vielä rytmit ja nopeudet kohdallaan. Hidas valssi oli hidas valssi jne. Polkka, jenkka ja masurkka ovat normaalia ohjelmistoa. Eli musiikillinen anti oli kympin arvoista. Kunpa yleinen tanssitaito parketilla olisi ollut edes seitsemän. Kiitettävää puolestaan olivat Evään kanssa tanssitut kappaleet, hidas valssi Peterin kanssa ja minun rumbani Vanhanpojan kanssa.

Kun tähän musiikin kuunteluun tanssipaikoilla kohta tottuu, niin Metsäkedon porukka on vielä kuultava ensi perjantaina Mäntymotellilla ja sitten joko lopetettava tansseissa käyminen tai tyydyttävä valtailmiöön - kävely ja seurustelu tanssilattialla.