Kuntotalolla oli kaikki kohdallaan. Niin orkesterit kuin tanssijat ja ruokapuoli. Kahviossa on aina tarjolla herkullisia leivonnaisia ja voileipiä.

Hakutavat olivat muuttuneet sitten edellisen käynnin jälkeen. Vuorotuntihakua kai kokeillaan ja aloituksena naistentunti oli hieman vieras, mutta talossa talon tavalla. Nyt ei auta valittaa, ettei saa tanssia. Ainakin mahdollisuudet ovat. Mutta niin siinä kävi, että nopeus on valttia. Hyvä puoli oli, että tällä kertaa oli paikalla tanssinharrastajat ja tilaa oli tanssia, sillä tungosta ei ollut missään vaiheessa. No, joillakin suunnat saattoivat olla hakusessa, mutta pääasiassa tilaa ja sijaa oli sopivasti.

Kaksi hyvää ja erilaista orkesteria antoi jokaiselle jotain. Metsäkedon orkesterin tansseissa en ole ollut monta kertaa, mutta joka kerta tuntuu vain paremmalta. Ja ne volyymit olivat kohdallaan ja jopa joissain kappaleissa lauluun nähden hiljaisena, mikä kuulosti hyvältä. Pitäneekö korjata viiden parhaan listaansa ja nostaa heidät PNP:n ja Varjokuvan rinnalle. Siinä olisi sitten kolme erilaista ja kiitettävän hyvää orkesteria samalla sijaluvulla. Niin, ja lauloimme sitten kaikki orkesterin kanssa syntymäpäiväonnittelulaulun Martti Metsäkedolle.

Helmi-orkesteri esitti myös selkeitä tanssikappaleita. Olin jo edellisenä iltana ollut heidän ravintolatansseissaan, joten oli hyvä seurata, onko musiikin valinta erilainen. Ei se ollut. Hyvin jaksoivat esiintyä pienessä ravintolassakin. Yhtä asiaa en vain ymmärrä keskusteltuani heidän kanssaan. Heillä on tapana soittaa masurkka ja polkka parina ja siksi, että on niin vähän ko. lajien tanssijoita tanssipaikoilla. Sanoin kyllä, että ei se nyt niin ole. Ja olen ollut tansseissa, joissa osa tanssijoista ei osannut molempia ja joutui poistumaan lattialta. Eikä minusta muutoinkaan ole perusteltua soittaa pareina eri lajeja paitsi jos orkesteri haluaa pitää oman linjansa välittämättä tanssijoista, jotka ovat heidän työnantajiaan. Yleensähän soitetaan pareina ainakin kaksi suunnilleen samaa lajia eikä esimerkiksi valssi ja jenkka tms. Metsäkedon orkesteri soitti kyllä kaksi erityisen hyvää polkkaa, että ei sen suhteen moitteen sanaa.

Tanssilajeja esitettiin kaikkia tavanomaisia ja aika paljon latinaislajeja, mikä näkyi monta kertaa koko lattian täyttävinä kädenalitanssijoina. Foksina tanssi muutama pari reunoilla. Kaiken kaikkiaan nyt ei syntynyt paksua naismuuria ja naisia saattoi olla hieman enemmän kuin miehiä, mutta merkille pantavaa olivat kuuntelijat istumassa sekä miehissä että naisissa. Hyviä kappaleita soi ja vain istuttiin penkissä. Lipun lunastamalla saa tietysti vaikka istua.

Kaakonkulman tansseissa on yleensä tuttuja, niin kuin oli nytkin. Pinssillä ja ilman, palstalaisia ja muita tuttuja ja paljon tuntemattomia hyviä tanssijoita. Kelpasi tanssia, hakea ja olla haettavana ja katsellakin välillä toisten tanssin iloa. Satunnaisia matkailijoitakin oli paikalla etelästä ja lännestä. Erityinen kiitos eräälle heistä, joka kesti kanssani fuskut ja chachaat, hitaat valssit ja tangot, masurkat ja polkat. Siinä oli jo ehkä liikaa yhdelle miehelle;( Matkakin sujui hyvin, kun kaksi virkeää kyytiläistä oli mukana.

Tanssinilon palattua sieluuni toivon sen tekevän pesän, jota eivät pienet tuulet hajoita. Pesätarpeista kiitän teitä, hyvät herrat, joiden ansiosta ilta oli oikea tanssi-ilta. Eikä sitä heikonna se, etten esimerkiksi tangoille, joita tuli useita, ennättänyt hakemaan hitauteni takia. Hyvin soitetun tangon voin kuunnella, vaikka sydämeen koskee.

Hyvän joulun ja uuden vuoden toivotus kaikille tanssitutuille ja loppiaisena on tilaisuus olla tanssimassa Varjokuvan tahdeissa Kuntotalolla. Tilaisuus on maininnanarvoinen, sillä lipputulot vähennettynä orkesteripalkkiolla menevät sotainvalidien hyväksi. Järjestäjä ei tarvitse maksaa salin vuokraakaan, joten iso summa on menossa hyvään tarkoitukseen, jos meitä tanssijoita on sopivasti. Ja orkesteri, sehän on SMORK-2005. Erinomaista monipuolista tanssimusiikkia soittava herrasmiesjoukko.