Pesäkalliolla 31.12.2005

Ajattelin, että jospa tässä muodossa kertoisimme miten mukavat tanssit meillä oli Pesäkalliolla FBI Beatin tahdittamana. Puolilta öin kuuntelimme Finlandian ja ulkona räiskyivät raketit.

Tunnelma oli kyllä koko illan upea ja siitä kiitos koko tanssiväelle, joista oli pinssiläisiä/palstalaisia 20-30. Itse tiesin noin 20 ja paras tuntija Humppis arveli lähelle 30.

Tanssi-ilta oli täydellinen ja nautittavan ihania kappaleita oli toinen toisensa perään. Koska väliaikamusiikkikin oli hyvin valittu, niin en enää edes muista tulivatko polkat nauhalta vai soitettuina. Olivat kyllä erityisen hyvärytmiset kuten myös masurkat ja jenkat. Kaikkea esitettiin ja jossain vaiheessa oli lähes koko lattia kädenalittajia täynnä, minkä huomasin hyvin viedyllä foksilla.

Iltani onnistumisesta kiitän tuttuja pinssiherroja, muita tanssituttujani ja erityisesti polkka/jenkka/tango tanssiystävääni sekä pitkästä matkasta tullutta palstanpitäjäämme Mattia, jolle Pesäkallio oli uusi paikka.

Keitä kaikkia pinssiläisiä/palstalaisia olikaan paikalla?


Swingpolkka 2006-01-01 9:53 =>

Oikein "kotoisa" oli tunnelma, kun saavuimme ensivalssien soidessa Pesäkalliolle. Tarjolla olisi ollut tuttua nicciläiskyytiäkin Riihimäeltä, mutta suunnitelma muuttuikin aivan loppumetreillä, kiitos kuitenkin... Niin tulin työkaverini kanssa, joka on myös innokas tanssimies. Niin..jo parkkipaikalla tuttuja ja sisällä sitten vielä enempi, joten siitä se into alkoi...

Musiikki oli tuttua turvalista laatua FBI Beatin esittämä ja ne kappaleiden sanat vetoavat mieleeni yhä, kuuntelenkin "Törmälöitä" usein, koskettaa ajatusmaalmaani... Kiitokset Miikka Törmälälle, että toteuttivat Unienkeli kappaleen, jota toivoin! Oikein mukavia nuo "Huittisten pojjaat", viihtyvät yleisönsä parissa jutellen.

Tanssillisesti ilta oli oli kiva, tuttuja ja uusia sai tanssittaa lähes tasapuolisesti ja uusia "bongejakin" varmistui ja löytyi. Erityisesti polkat jäi mieleeni, tuntui kerrankin että jalat "loikki" korkeuksiin, mutta empä voi moittia hitaampia biisejäkään tanssiessa ihanien tanssineitosten kanssa. Kerrassaan hyvä mieli jäi uudenvuodenaaton tansseista ja keskiyön Finlandia oli sykähdyttävä!

Kiitokset kaikille ja Onnellista vuotta 2006!

t. Swingpolkka


Daami 2006-01-01 12:37 =>

Vuoden vaihteen hiljainen hetki oli koskettava ja juhlava, melkein tuli tippa silmäkulmaan. Siinä oli hyvä tilaisuus varastaa yksi halauskin, jota en jättänyt käyttämättä.

Ensimmäistä kertaa olin Pesäkalliolla, oikein mukava paikka. Riittävästi pääsin tanssimaan, vaikka ei kovin paljon tuttuja ollutkaan.

FBI Beat oli jo toisena iltana peräkkäin esiintymässä, tanssipaikka valinnoissani. Eilen oikein fanittelin orkesteria,(melkein jo tunsin itseni oikeutetuksi istua fanipöytään) seurasin pidemmän aikaa heidän taitavaa yhteispeliä. Edellisenä iltana huomioin, kuinka orkesterin pojat antavat jokaiselle jotakin. Kitaristit olivat tyynen asiallisesti, kosketinsoittaja ja rumpali jaksoivat velmuilla koko illan iloisesti. Siinä samassa joutivat hymyilemäänkin nuorille neitokaisille. Todella hyvin hoitavat työnsä, kun haluavat huomioida innokkaat faninsa tauoillakin. Siinä oikeaa asiakaspalvelua, monen yrittäjän kannattaisi ottaa oppia.


Aito 2006-01-01 11:23 =>

Jouluisten sairasteluiden jälkeen päästiin mekin parketille pyörähtelemään. Aluksi tuntui että tilaa on runsaasti mutta yht äkkiä olikin lattia täynnä tanssikansaa. FBI-pojat osaa kyllä soittaa niin ihanasti hyvin ja helposti tanssittavaa musiikkia. Liian nopeita "renkutuksia" ei juuri kuulu. Ja kun voimat ehtyi, oli mukava vain istua ja katsella toisten taidokasta tanssimista.

Tuttuja kasvoja näkyi tosiaankin olevan mukavasti paikalla. Keskiyön koskettava Finlandia oli kyllä uskomattoman upea. Siitä onkin hyvä aloittaa uusi ja parempi tanssivuosi 2006.

Kokonaisuudessaan ihana ja mukava ilta joka jää taatusti mieleen.

Aito ja Savonpoeka


Kukka-Maaria 2006-01-01 12:26 =>

Sinne minäkin suunnistin, kun Uuden Vuoden vieton tapa varmistui.Eikä kannattanutkaan lähteä merta kauemmas kalaan.

Kerta kaikkiaan ykkösluokan tanssit. Orkesteri mahtavan hyvä ja monipuolista soitantaa saimme kuulla. Tunnelma oli iloinen ja välitön. Puolelta öin herkkäkin.

Tanssia sai jalat kipeiksi ja loppuyöstä alkoi koordinaatiokykykin olla hakusessa. Siitä huolimatta lähes loppuun asti jaksoin meuhtoa. Vielä perinteiset viimeiset "yhdet vielä"-tanssi oikeestaan jo ulkovaatteissa. (Yhdet vielä" yleensä tanssitaan eteisessä tai vastaavassa narikassa käynnin jälkeen, kun ei ymmärrä lopettaa.) Jalat sanoi, että nyt riittää, mutta ymmärys ei.

Uusia kasvojakin löytyi niccien taakse. Kiitokset teille teille kaikille hyvistä tansseita ja oikein mukavaa Uutta Vuotta


Lucky lips 2006-01-01 13:23 =>

Uusi vuosi alkoi komeasti Pesäkalliolla. Paikalla oli runsaasti pinssiläisiä ja siksikin meillä oli todella iloinen, rento, lämminhenkinen ja huom! toiset huomioonottava ilmapiiri. Kiitos apuvoimien uusia bongeja tuli parikin. Hyvät herrat, teidän kanssanne oli ilo tanssia, kiitos! Keskiyön juhlava Finlandia oli hieno kunnianosoitus kaikille niille, jotka aikanaan vaikuttivat Suomen itsenäistymiseen ja myöhemmin itsenäisyyden puolustamiseen tavalla tai toisella. Hyvää Uutta Vuotta kaikille tanssinettiläisille sekä erityisesti tanssin kuningattarelle Julialle!


Meku 2006-01-01 14:50 =>

Sinnepä sitä kävi minunkin matkani Evään sekä eväiden kera. Valmisteluissa vierähti tovi jos toinenkin (viimeiseksi hukassa rahapussi...), joten ihan alkuun ei ehditty täältä keskisestä Kymenlaaksosta.

Täytyy myöntää, että minua jännitti vallan huimasti, miten siellä olisi tanssiin pääsyn laita. Tosin matkassa tietysti se oma rakas Eväs, mutta kun tanssi-iltaan niin olennaisena osana kuuluu erilaiset ihmiset ja uusien ihmisten kanssa tanssimisen yllätyksellisyys. Siitä syntyy se tanssinautinto, joka jaksaa vetää lavoille kerta toisensa jälkeen.

No, pääsihän sitä. Etten sanoisi peräti joka pelille. :) Uusia ihmisiä ja myöskin niitä tuttuja, uusia askelia, iloisia ilmeitä, kauniita hymyjä. Kyllä kannatti ajaa sohjokelissä viime vuoden viimeisiin ja tämän vuoden ensimmäisiin tansseihin.

Liekö tuo ollut siinä yhden tienoilla, kun totesin, että jive-boogie-ränttätänttä-sekoitus sai jalkapohjani (syyllisinä ehkä ne "hiukan" kosteat nailonit siellä kengän sisällä...) kirvelemään siihen malliin, että poistuminen parketilta oli viisasta. Mutta sisällä hyrräsi nautinnollinen tunne onnistuneesta tanssi-illasta.

Suuret kiitokset ihan kaikille tanssittajille!

PS. Ne eväät sitten nautittiin termospullosta kaadetun höyryävän teen kera puolimatkassa kotiin. :)

Onnellista Uutta Vuotta ihan kaikille tanssikärpäsen puremille!


Karhunpennun hupiretki 2006-01-01 19:51 =>

Hyvä ilta. Oma fiilis vaihteeksi taas kohdallaan. Jos hiuksia halkoo niin porukkaa oli minun vientitaidoilleni hiukan liikaa; huomiota joutui aikalailla keskittämään vapaan tilan etsimiseen. Puolen yön jälkeen kyllä helpotti.

Hiki pursusi entiseen malliin - kahden paidan ilta. Kotimatkaa edelsi täydellinen varustevaihto; kivempi kun on ajella kuivana. Evään tekemät eväät maistui aamuyön hiljaisina tunteina museoautojen (hih! onhan niitä vanhempiakin kuin omani!) vierellä.


Fuskutar 2006-01-01 20:44 =>

Oli aivan mahtavat tanssit Pesiksellä!! Eipä olisi voinut parempaa paikkaa olla vaihtaa vuosi uuteen, kun FBI-beatin keikka!! Puolenyön aikaan tunnelma oli katossa ja oli juhlavaa ottaa vuosi vastaan Finlandian soidessa ja haliessa kaikkia rakkaita ystäviä joita paikalla oli!! =)

Tanssirikasta uutta vuotta kaikille!!! =)


Night Rider 2006-01-02 13:37 =>

Kaakon kautta tuli kierrettyä Pesäkalliolle uutta vuotta vastaanottamaan. Tiistaista asti oli flunssa vaivannut, ja köhiä sai vielä lauantainakin.

Viikonlopun tanssiturnee tuli siis aloitettua Kouvolan Mulligan'sista kurkunparantelun ohessa. Taisi vaan ollakin joitain homeopaattista rohtoa, kun kipu kurkusta siirtyi otsaan;).

Niin, taisihan siellä olla joku Sorsakoskikin Kulkukoirineen, muistaakseni. Yllätys oli vain, että orkesteri aloittikin vasta 23.00 maissa soittamaan, kun on Jyväshovissa, T-saluunassa ja Waltikassa tottunut aikaisempiin aloitusaikoihin.

Illan tanssillista huippua olivat parit jivet erään tutun heinolalaisdaamin kanssa.

Lauantai-iltana onnistuin sitten räntäsateessa pääsemään Pesäkalliollekin uudenvuoden vastaanottoon (Kymenlaakson alkukesästä runsastunut telkkäkanta huomioiden;). Ne olivatkin sitten omalta osalta ensimmäiset uudenvuodenaaton tanssit, aikaisemmin vuosi on vaihtunut lähinnä kapakkaympyröissä.

Huipputason tanssithan siitä tulikin. Uusia bongejakin tuli Julian avustuksella.

Uutta minulle näissä tansseissa oli, että jenkkaakin tuli mentyä jivenä. Jiveä kyllä muutenkin tuli tanssittua monen päivän annos, loppuillasta jalkakaan ei niin herkästi enään noussut. Myös yläparketin liukkaus tuli valssilla testattua suuremmaksi kuin alaparketin.

Koko rahan edestähän tuolla tuli oltua, eli loppuun asti, vaikka jalat yrittivät komentaa jo varhemmin pois lähtemään.


Merikukka 2006-01-02 13:40 =>

Sielläpä minäkin, tällä kertaa ei matkakaan ollut esteenä. Lämpötila Pesäkalliolla oli korkeampi kuin muistin, hiki virtasi jo hitaammankin tanssin jälkeen (vai lieneekö syynä huono kunto...?) Swingpolkalle kiitos, oli kiva tavata.:)

Tanssirikasta vuotta 2006!


Kuopus 2006-01-02 18:27 =>

Pitkästä aikaa tuli otettua uusivuosi vastaan "perinteisesti" kimppa kyydin etuja.
Paikalla hieman ennen kahdeksaa, ja heti parketille, kun siellä jo soi niin kaunis hidasvalssi, toiselle vain ehdittiin mutta täysin tyhjällä parketilla oli mukava lidellä. Ruuhkaa pakoon piti nousta yläsalin puolelle, lämpimään.


Julia.Tanssi-ilta oli täydellinen ja nautittavan ihania kappaleita oli toinen toisensa perään. Koska väliaikamusiikkikin oli hyvin valittu, niin en enää edes muista tulivatko polkat nauhalta vai soitettuina. Olivat kyllä erityisen hyvärytmiset kuten myös masurkat ja jenkat. Kaikkea esitettiin ja jossain vaiheessa oli lähes koko lattia kädenalittajia täynnä, minkä huomasin hyvin viedyllä foksilla.

Lähes täydellinen ilta minullakin, kädenali tanssivien runsas lukuinen joukko tuntui keskialueella lievänä ahtautumana, tila meinasi loppua kesken. Sopu sijaa antoi tälläkin ketaa.


Keskiyön Finlandia sykähdytti myös minua.


VeeKoo 2006-01-04 17:23 =>

Bongasiko joku VeeKoon?