Nummisten seurojentalolla

Nummisten seurojen talon ja kehäkolmosen kautta sukuloimalla täytyi laittaa arvoja järjestykseen. Asiat ja arvomaailma eivät aina kohtaa samalla tasolla. Toisenlaiset arvot peilaavat elämää tanssilattioilla. Ehkä hiljalleen opin ymmärtämään tätä miesten maailmaa, mutta ei se tarkoita, että se olisi pakko hyväksyä.

Minulla oli aikaa Ruususen unesta heränneen seurantalon penkillä katsella tanssijoita. Pareina tulleita oli paljon ja naisia. Herrojen rivi oli vähäinen haettaviin nähden. Kyllä siinä mietin, millainen tilanne olisi päinvastaisena. Niinkö miehet jaksaisivat odottaa tanssiinkutsua, toisinaan koko illan. Luultavasti hakurivit muutamien iltojen jälkeen olisivat aika pienet.

Illan juhlaorkesterin esiintyminen, musiikki ja yhteistyö oli muuttunut sitten viime kesän, jolloin näin orkesterin ilman Plogmania ja uusi solisti ei ollut oikein päässyt sinuksi orkesterin kanssa. Nyt hän esiintyi varmasti ja oli mukava kuunnella heitä. Paljon esitettiin fusku-jive-bugg-kappaleita, mutta ainakin kahdet tangot ja hitaat valssit tulivat illan aikana. Omalta osalta tanssiminen jäi vähiin. Harvat tutut olivat tulleet pareina ja vieraat herrat hakevat yleensä nuorempia naisia ja heitä oli kyllä tarjolla.

Kolme uutta palstalaista sai kasvot. Erityinen kiitos Tuulispäälle kun luovutit Satumaisen tanssijan polkalle. Katselin kyllä polkkien välissä, jos olisit ollut vapaana, olisin suonut osan ilostani sinulle. Mukava oli tutustua Daamiin, kiitos kun esittäydyit vihdoinkin ja herra Wagner, jivesi tuntui hyvältä, kiitos myös tutustumisesta. Naisten penkissä ennätti jutellakin vanhojen tuttujen kanssa. Kastehelmi, oli mukava nähdä pitkästä aikaa ja Suvikumpu, kiitos "rivihuollosta".

Seurantalo ei ole koolla pilattu, sillä pinta-alaltaan se on noin puolet Pesäkallion lattiasta ja noin kolmannes Kuntotalon lattiasta. Oikein hyvä perjantaitanssipaikka lähiseudun ihmisille ja muillekin, jotka ovat kaivanneet perjantaitansseja. Pekkaniskan Pojat vierailevat paikassa keväällä. Ehkä arvomaailmani on niin kohdallaan, että olen silloin läsnä – ehkä. Henkilökunta oli kohteliasta ja ihanan lämmin naistenhuone oli persoonallinen. Mukavasti naulakkotilaa tehtiin lisää vasaroimalla nauloja.

Niin, tanssivajetta siitä matkasta jäi. Se asia täytyy korjata. Mutta sitä ennen kunnonkohennusta hiihtämällä ja luonto saa mielenkin tasapainoon.