Viikonlopun päätös Markus Sextetin tansseissa Kivistön työväentalolla oli piste iin päälle.

Musiikkihan on hyvää, esiintyjät yleisöön suuntautuvia, kaikkia lajeja tuli paitsi jenkka. Pieni etikettivirhe, kun kyseessä on vanhemman väen tanssit, joissa näitä lavojen perinteisiä tanssilajeja tykätään tanssia. Vuorotuntihaku kai sotki soittajien ajatuksia. Kun kahteen ensimmäiseen tuntiin ei tullut masurkkaa eikä polkkaa, kerroin toiveistani. Kolmas setti aloitettiinkin masurkalla ja päätettiin polkalla. Hyvä niin. Jenkasta en enää tohtinut muistuttaa.

Tämä on tanssipaikka, jossa väki on paikalla heti tanssien alussa ja on ilo katsoa, kun paikan naiset pukeutuvat kauniisti. Näkee, että tansseihin tuloon on valmistauduttu. Herrat ovatkin muutamia harvoja lukuunottamatta vanhempaa ikäluokkaa. Tanssiminen kutsuu tätä joukkoa sunnuntaista toiseen ja on varmasti ilon aihe heille kaikille. Itseni tunnen aina käypäläiseksi, vaikka silloin tällöin käynkin kotimatkalla kyläreissuilta palatessani.

Erityisesti on mainittava, että henkilökunta on kohteliasta ja mukavaa sekä kahvion leivät ja pullat maukkaita. Paikassa on hyvin kotoinen tunnelma.

Useat kävijät ovat näöltään tuttuja ja naisten joukossa on mukava vaihtaa kuulumisia. Tanssittajissa on muutama tuttu ja muuta ei tarvitsekaan. Masurkat ja polkat olivat mukavat tanssia tutun kanssa, jonka vienti on varmaa ja pehmeää. Suunnanvaihdot sujuvat kevyesti ja taidolla. On ilo tanssia hänen kanssaan, niin kuin myös lattareita. Tangotutun kanssa päädyimme argentiinalaisen harjoitteluun tai minä se harjoittelin, koska hänellä olivat askeleet hallussa niin kuin myös kärsivällisyys kun toistamiseen tein jonkun kohdan väärin. Puujalka mikä puujalka. Kauan sitten saadut oppini eivät olleet kantaneet tänne asti. Mutta jokin jäi itämään.

Kuutoyössä ajelin kotiin kuivaa tietä pitkin ja ei näkynyt metsän eläimiä. Kevät on rinnassa, ei siitä mihinkään pääse ja ajatukset rientävät tulevan viikon tapahtumiin

Kommentti:

 

Markus Sextet

Markus Leino
2006-04-03 14:34

Tervehdys!

Kiitokset Julia! Tuollainen ikävä etikettivirhe pääsi käymään. Johonkin ne jenkat vain hukkui, pahoittelut siitä. Vuorotuntihausta meillä ei ollut tietoa ja masurkkaa/polkkaa olisimme soittaneet toisella tunnilla, mutta naistenhaun takia emme voineetkaan niin tehdä. Nämä sitten "toimitettiin" kolmannella tunnilla molemmat. Välaikamusiikkien kanssa meillä oli myös hieman ongelmia, kun koneet alkoivat temppuilemaan ja joku kyselikin, että miksi tietyt kappaleet soivat kahteen kertaan. Tuossa siis syy siihen.

Tunnelma oli hyvä ja tanssijat (joita oli runsaasti) saa siitä kiitoksen osakseen. Näkemisiin ja kuulemisiin...