Todellista Lèntoa ja Taikakuuta Viihdekeskuksessa

Viime hetken mielenmuutoksen ansioksi voin laskea mukavan tanssi-illan Viihdekeskuksessa. Taikakuun tiesin hyväksi ja monipuoliseksi tanssiorkesteriksi hambo-masurkkoineen, vaikken muistanutkaan ennen kuin se ilmoitettiin seuraavaksi kappaleeksi.

Mutta tämä Tanssiyhtye Lènto. Täysin tuntematon orkesteri minulle ja alusta asti yllättävän hyvä. Solistin esiintyminen oli erikoista, persoonallista ja loppujen lopuksi ihan hyvää. Hän taisi olla ihan "oikea" laulaja ja ettei nyt sitten vain "joutunut" tai "päässyt" tanssilavalle??? Äänen käytössä oli piirteitä, joita maallikon korvani yritti tunnistaa... Orkesterin soittimiin kuului myös viulu ja sen mukana olo useissa kappaleissa loi oman tunnelman.

Tanssiväkeä oli laajalta lähtenyt paikalle, mutta mitään tungosta ei ollut ja suurimman osan aikaa klo 20-02 sopi hyvin tanssimaan. Harvinaista oli, että kaksi minulle hyvin mieluista polkka/tanssituttuani oli yhtä aikaa paikalla, joten polkat, kahdet jenkat, masurkat ja useat tangot täyttivät sielun mielihyvällä.

Musiikillinen anti tosin oli molemmilta orkestereilta lattaripitoinen, mistä tanssiväki näytti nauttivan. Itse en ole kovin innostunut fuskusta, mutta useampikin herra ymmärsi kunnon foksin merkityksen ja sain tanssia reunoilla pitkin askelin. Sambaa tuli kahteen kertaan, samoin hidasta valssia ja tavallista valssia. Rumbakappaleita oli myös kahdet ja olikohan chachaata kahdet vai kolmet parit. Humppaa sain tanssia kunnon perinteisenä humppana askelelle johon jalkani juuri ja juuri riittivät, siis hyvä se ja myös buggina. Joitain hyvinkin nopeita kappaleita esitettiin, joissa tanssitavat näyttivät vaihtelevan rokista jiveen ja siltä väliltä.

Musiikki oli siis erinomaista ja niin olivat tanssijatkin. Kiitos kaikille herroille, tutuille ja tuntemattomille sekä myös juttuseuralle naistenrivissä.

Krissen kokemuksia.