Krouvin lavalla oli kaksi hyvää...

...Markus Sextet ja JTH. No, olihan se Megankin musiikki oikein hyvää. Ja Anneli Mattila esiintyi entiseen tyyliinsä. Laulua ja naurun kikatusta ja kun vyökin vielä irtosi kappaleparin välissä ja siinä edessä satuin olemaan, niin lavakarismaan kai kuului tämäkin osuus. Ei tiennyt olisiko kiinni pannut etuperin vai takaperin yleisöön seisomalla ja ääneen vielä kuulutti tämän haaverin...

Markus Sexetille kiitos, että jaksoivat iloisina esiintyä alkuillasta lähtien, vaikka riemastuttava tanssitunnelma, mikä on aina ollut heidän tansseissaan, puuttui. Hetkittäin tuntui, että hautajaisissako oltiin. Markuksen uusi hiussävy tuli esiin vasta lopummalla iltaa kohdevaloissa – hehkua siinä oli, niin kuin koko herrassa. Onnistuneen ja tunnelmallisen tanssi-illan luovat yhdessä esiintyjät ja tanssijat. Jotain puuttui eikä syytä tarvitse etsiä lavalta. Oma olokaan ei kai ollut parhaasta päästä.

Tanssiväki oli erityinen. Melkein voisi jättää kirjoittamatta. Pitkään tansseista pois ollut naisystäväni lähti mukaani ja minä istuin kyydissä herroiksi. Vieläkin harmittaa hänen puolestaan koko ilta. Ja kyllä hieman omastanikin. Krouvin lava ei ole kertaakaan ollut niin tyhjä alkuillasta. Muutamia pareja tanssi alkuvalssin ja ensimmäinen tunti ei paljon kohentanut tilannetta. Muutamia tanssituttujani oli paikalla, joten tanssilattialle pääsin, mutta naisystävälläni ei tainnut olla yhtään tuttuja. Nämä isäntämiehethän eivät juuri hae vieraita. Eikä siinäkään mitään outoa ole. Niinhän me haetaan usein enemmän tuttuja kuin vieraita. Tanssitaito oli perustasoa ja siinä penkissä istuessa ennätti katsella askelluskirjoa, tahdissa ja ihan omassa tahdissa siinä vietiin pareja. Hauskaakin oli joillakin.

Kaikkia tarvittavia tanssilajeja esitettiin paitsi masurkkaa en kuullut. Tosin ei ollut väliäkään, sillä niin jäi tanssimatta jenkat ja polkatkin, chachaasta ei tarvinne mainita. Enemmän tanssia harrastaneita ei ollut paikalla. Mutta yksi oli ylitse muiden. Ilon tuoja ja oikea symppis, kunnon taapertaja ja sosiaalifoksaaja. Kiitos hänen emännälle, että herra on hetkittäin meidän tanssihaluisten ilona. Kiitos myös muille tutuilleni ja erityinen kiitos matkaseuralleni. Eiköhän seuraava lavakohde ole pian tiedossa ja uusin, avoimin silmin katselemme eteenpäin. Hyvää lomaa Markus Sextetille!