Metsälinnan sunnuntaitanssit oli tarkoitus jättää väliin. Autoni oli korjattavana ja mieli ei muutoinkaan ollut parhaimmillaan. Kuitenkin naisystävän kyytitarjous sai minut lähtemään. Ehkä myös siksi, että erään tanssituttuni (mies) kanssa olemme olleet useimmiten samaa mieltä, mikä on hyvää tanssimusiikkia ja hänen mielestään viime viikon kuningattaren tansseissa ei ollut hyvä musiikki. Olen kyllä jotenkin ymmärtänyt, että jotain negatiivistä palautetta on tanssijoilta tullut ja siksi omin korvin halusin havainnot tehdä.

Kun tanssi-into ei ollut alkuunkaan korkealla, ei kovin alas voi pudota. Mutta ensi tahdeista lähtien tunsin, ettei vikaa ole lavalla. Minun mieleistäni tanssimusiikkia koko ilta. Kultaisen harmonikan voittaja vuodelta 1999 Reijo Kumpulainen esitti upean argentiinalaisen tangon, jota en ole aiemmin kuullut, nimi jotain Hoy (?) ja hänen säveltämänsä/sovittamansa masurkka oli niin erityinen, että hetki meni kuunnellessa alkua ennen kuin jalat ymmärsivät, mistä oli kysymys. Siinä oli soittajan taito ja persoonallisuus esillä. Hyvä kun tulee uutta musiikkia näihin harvemmin soitettaviin tanssilajeihin tanssipaikoille. Niin, nimeä en kuullut ja rumpali ei muistanut.

Tangokuningattaren esiintyminen oli vaatimatonta ja arkaa. Ehkä oppii ajan kanssa, sillä onhan lavaesiintyminen uusi asia, kun sitä ennen ei ole tehnyt. Kauniita tangoja hän esitti ja ei muissakaan kappaleissa vikaa ollut.

Taukomusiikin soitti tuttuun tapaan mies, joka hallitsee musiikin. Hänen taukomusiikkiaan on kiitetty laajasti eikä turhaan. Jos esiintyjiltä puuttuu ohjelmistostaan jokin tanssilaji, se esitetään tauolla. Niin, ja hän ja minä, opettelimme sitten tangoa tai ei se mitään opettelua ollut. Ihan kunnon tangon askelia ja jatkoa seuraa. Tanssi-illassa on monenlaista iloa.

Tanssilajit tulivat tanssittua, sillä paikalla oli kaiken taitajia, tuttuja lomalaisia etelästä, tuttuja lähiseudulta. Kahdet hitaat valssitkin olivat illan aikana, samoin jenkat, tangoja useita, oli chachaata ja fusku/bugg- versioina mentäviä kappaleita, humppaa ja ym ym. Polkka salin parhaan tanssijan kanssa oli oman nopean reaktioni ansiota. Joskus ennakoin tulevan kappaleen ja hän sattui olemaan lähellä hakutilanteessa. Väkeä oli aika paljon ja varsinkin naisten haun aikaan nopeus oli valttia. Sekahakua on muu aika. Täällä se tarkoittaa miestenhakua, mutta hieman huomasin naistenkin hakevan, mihin on täysi oikeus, jos tanssienjärjestäjä kyltein osoittaa sekahaun olevan toiminnassa.

Fantasia-orkesterin musiikki oli fantastista tanssimusiikkia.