En muista, koska olen ollut Jenkkapirtin naistentansseissa. Sen muistan, milloin olin muuten siellä. Juhannuksena tungoksessa, kun Finlandersin Akun läksiäistansseja tanssittiin ja kohtasin myös taruolennon….

 

Naistentanssit eivät ole minua varten. Olivat joskus, mutta olivatkin silloin erilaiset. Tai hakutavat olivat erilaiset. Mutta koska olin paikalla, oli yritettävä tehdä jotain. Jo ensimmäisellä orkesterin tauolla, kun levymusiikkia tuli, joku kertoi, että Finkkujen osuus loppuukin kello yksitoista ja  varsinaisen illan päätähti Lauri Tähkä orkestereineen aloittaa. Minulla ei ollut mitään käsitystä heidän musiikistaan, joten kuuntelin vähän aikaa heidän ensimmäistä kappalettaan ja olihan nähtävä, mikä mies se vei puolet tanssi-illasta. Komea hän oli ja niin äänikin. Kauniisti soitti viulua orkesterin naisjäsen. Tanssikappaleita ei siis ollut odotettavissa, joten poistuin ja saman teki moni muukin.

 

Olisi pitänyt olla fiksu ja tutustua etukäteen tuntemattoman esiintyjän taustoihin. Tietoahan olisi löytynyt, mutta jotenkin luottaa tanssinjärjestäjiin. Että tanssipaikalla on tanssimusiikkia ja nuorisoillat erikseen.

 

Alkuillan aikana hain muutamia herroja ja paljon vain kuuntelin ja katselin. Tungos oli riittävä estämään pikahakuja, joita naiset tekivät siinä keskilattialla ennen seuraavan kappaleen alkua.

Tällaisessa illassa en ole ollut ja luulisin, etten toista kertaa joudukaan olemaan. Neljännen kerran lyhyellä ajalla olin Finkku-tansseissa ja musiikillisesti minusta oli heikoin ilta heiltä. Tunnelma näkyi heistäkin ja Tomin kanssa jutellessani ennen lähtöäni ei heilläkään tainnut olla parhaita iltoja. Olivatko sitten pääesiintyjä vai Tähkän edellä lämmittelybändi….  Ja yksi seikka, mikä tulee jälkeenpäin mieleen. Vaikka Jenkkapirtti on tilava, siinä on jotain kolkkoa verrattuna moniin muihin isoihin paikkoihin. Esimerkiksi Tommolan lavalla on viihtyisyyttä.  Mutta tanssimisen mielekkyys koostuu monista tekijöistä ja joskus Jenkkapirtilläkin aikaisemmin on ollut mukavaa.

 

Ikimuistoinen ilta siis oli, mutta ei hyvänä tanssi-iltana. Oppia ikä kaikki.