Neljäs kerta tänä suvena Kukonhiekassa. Musiikillisesti hämmästyttävä ilta. On aikaa, kun olen viimeksi ollut La Stradan illassa ja alku oli ehdottomasti upein 45 minuuttinen, mitä koskaan olen kuullut tanssipaikalla. Kuunteluksi se menikin, yhden kappaleen tanssin, koska alussa oli vain muutamia pareja ja ihan joku yksin tullut.

En osaa enää sanoa, mitä soitettiin, mutta trumpetti oli mukana useimmassa kappaleessa ja soittaja esitti varmasti parastaan – lähes tyhjälle salille. Jokin tyhjä kolo musiikkisielussani täyttyi. Hetkittäin tuli Metsäkedon orkesterin soittaminen mieleen, mutta eri tyyli oli. Puhaltimet ovat orkesterin sokeri, jos haitari on välttämätön suola.

Toisella setillä FBI:n soittaminen tuntui tavalliselta La Stradan jälkeen, niin paljon kuin pidänkin heidän tyylistään soittaa ja nimenomaan kaikkia tanssilajeja. La Stradan toinen setti vielä ilman Anitaa palautuikin tavanomaiseen lavamusiikkityyliin ja orkesterien taso läheni toisiaan. Tunsin itseni pettyneeksi, kun odotin, että koko ilta La Stradan osalta olisi alun kaltaista. Trumpettiosuudet olivat kyllä edelleen mannaa korville ja näkymäkin lavalle oli kaunis. Viimeisellä setillä trumpetisti esitti selällään maaten yhden osion, Anitan ison hikipyyhkeen päällä. Soitto kuuluikin hyvin siinä asennossa. Showta saa sen verran ollakin.

Anita kyllä varasti illan itselleen. Ja ansaitusti. Ihailijajoukko oli samaa mieltä. Turha on sanoa, ettei hänen tanssi-iltaansa kannata tulla. Musiikki on reipasta ja lajejakin riittää. Niin myös aika paljon samat jutut, mutta ei niihin kyllästy, kun harvoin sattuu keikoille ja La Stradan tähden ajan kyllä pitemmällekin heitä katsomaan.

Kahden orkesterin illoissa jotkut orkesterit kai sopivat, kumpi soittaa mitäkin, esimerkiksi polkat, jenkat ja masurkat. Toisinaan tuntuu, ettei sitä edes mietitä ja sitten jäävät loppuiltaan tai kokonaan soittamatta. Tästä palaa mieleen edellisiltainen Taikakuun Raappanan etukäteisilmoitukset, milloin polkat ja masurkat esitetään ja otetaan huomioon myös hakuvuorot eli miestenhaulla ko. lajit.

Polkka tulikin alkuillasta, mutta jenkkaa ja masurkkaa pyysin FBI:ltä. Muisti pätkii, mutta jenkan he soittivat ja masurkka taisi tulla La Stradalta. Useimmissa illoissa FBI soittaa heti alkuillasta jo jotain näistä eli hyvä tapa olisi vaikka settien lopussa, mikä tapa muistaakseni heillä onkin ja muutamilla muillakin orkestereilla.

Tanssiväki oli hieman erilaista kuin aiemmilla kerroilla. Itselläkään ei ollut mitään riemastuttavaa oloa mennessäkään eikä se siellä juuri kohentunut. Mukava oli tavata Manjaana ja M:llä alkava toinenkin palstalainen. Vuorotuntihausta huolimatta vaiko sen tähden, en saanut itseäni vireäksi tanssimaan. Tutun nuoren miehen kanssa masurkat, jenkat ja chachaa ovat mukava tanssia ja muutamia muitakin sekä pohojanmaalta MJH hoiti ensimmäiset polkkamme plusmaininnoin. Se lindyn oppiminen meni puihin, mutta uskon vakaasti, että herra saa mennä mitä haluaa ja minä jivehyppelyilläni selviän jotenkin mukana. Jos saisi Lusan hallilla lindyyn pienen tukipaketin??? Mitä mieltä lie viejä ollut, mutta minulla oli ainakin hauskaa. Tellukin oli pitkästä aikaa mukava nähdä. En muista, että olisin ihan kävellyt tanssilattialla, mutta nyt sekin tapahtui ja ihan itse hain. Olivat ne pitkät minuutit. Toisaalta kaksi herraa sanoi toisen kappaleen jälkeen, että jokos tämä oli toinen. Itsekään en huomannut ajan kulua, kun tanssiminen tuntui hyvälle.

Ensimmäinen lomaviikko on takana ja ehkä pitäisi tehdä muutakin kuin tanssimatkailla, mutta nämä kotityöt ei oikein kiinnosta ja näitä ehtii tehdä talvellakin. Tommys ja C.B kutsuvat ehdottomasti illalla Metsälinnaan, kun minua on ihan odotettukin sinne – tangoilemaan. Tuleekohan muuten millaiset tangot orkesterilta, mutta ei hätää, jos ei soiteta, sitä saa, mitä tilaa ja talo tarjoaa kaikkea mitä soittajilta ei tule. Jospa ottaisin käyttöön sekahakukyltin tuomat oikeudet ja valitsisin parhaat herrat…