Toinen ilta peräkkäin, jolloin pyörsin päätökseni. Nyt kuitenkin se oli hyvä. Taikakuun Revontulen kaikinpuolin epäonninen keikka antoi aivan väärän kuvan orkesterista. Silloin heillä oli autorikko ja kaksi tuntia olivat odottaneet uutta autoa ja esiintyminen alkoi kai 1,5 t myöhässä. Pitkän keikkaputken väsymys tämän päälle ja siinä oli valmiina paketti, jota arvostelin aikaisemmassa kirjoituksessani, vaikka en tiennyt kaikkia taustoja.

Herra Raappanan kanssa juttelin nyt ja kiitin todella hyvästä musiikkivalikoimasta. Hän myös kertoi selkeästi naistentunnin alkamisen (valotaulu oli hieman piilossa) ja alkuillasta luetteli, mitä tanssilajeja esittävät hambo mukaan lukien. Lisäksi, että masurkat soitetaan heti naistentunnin loputtua. Siinä olisi mallia tiedottamisessa kaikille orkestereille paitsi Pekkaniskan Pojille, jotka valotaulullaan ilmoittavat tulevat kappaleet. Kertakaikkiaan musiikillisesti erinomainen ilta. No, tanssiinpääsyn tai hakijoiden suhteen oli odotettavissa oleva ilta.

Meitä oli nyt kolme henkeä matkalla, naisystäväni ja edellisen illan nuori herra. Kyllä hän taisi ihmetellä sekä lavaa että tanssiväkeä, mutta reippaasti sanoi tämä vasta armeijasta päässyt herra, ettei ikä haittaa, kun osaa tanssia. Löytyihän sieltä muutama tanssitettava hänelle, mutta ei yhtään samanikäistä. Todella harmittavaa, ettei paikassa käy nuorempaa väkeä. Juttelin henkilökunnan kanssa ja samanlaista on ollut koko kesä. Suurin osa on lomalaisia, maaseudun väkeä ja varsinaisia tanssijoita on vähän.

Edellisen illan Iitiän väkeä oli joitakin paikoilla. Omalta osaltani tanssin enemmän kuin edellisenä iltana ja tuttuja oli enemmän. Useimpaan tanssilajiin oli tanssitaitoinen hakija. Polkalla tanssin tutun keskisuomalaisen herran kanssa ja vähän muutakin hänen kanssaan. Kun oikein hyvä tango alkoi soida viimeisenä naistentunnin kappaleena ja en halunnut kävellä sitä ja ketään sopivaa ei ollut näkösällä, niin kävelin kahville ja ajattelin, että olkoon ne masurkatkin, jotka tulevat seuraavana.

Kyytiläisemme tanssittikin meitä "kotkia", löysimme hyvän sanan itsestämme, kun ei löytänyt aina sopivaa naisrivistä. Taisi hänellä mennä seisoessakin useampi kappale. Olen tanssinut hänen kanssaan aiemminkin etelän tanssipaikoilla ja tanssiminen sujui aika hyvin nytkin. Onhan hänellä runsasta tanssin opiskelua takana. Erityisesti bugit ovat mukavia hänen kanssaan ja aivan erityisen hyvin viety liikkuva chachaa.

Kunpa kaikki miehet alusta lähtien opettelisivat oikeat askeleet eri tanssilajeihin, myös askelpituudelta. Tämän huomasin taas hitaassa valssissa. Nuori mies on ottanut oppinsa käytäntöön ja ilo on tanssia hidasta valssia hänen kanssaan kuin myös oli tavallista valssia, johon hänellä olivat omat askeleet ja musiikin tulkinta.

Ajelen paljon yksin tanssimatkoja, mutta hyvässä seurassa se on paljon mukavampaa.