Ravintolassa vaihteeksi

 

Minun piti mennä äitiä katsomaan ja matkalla FBI:n tansseihin Savonsolmuun. Mutta kun naistuttuni täydensi pyyntöään orkesteritiedolla saada minut mukaan uudistetun ravintolan tansseihin, niin sitten ei ollutkaan vaihtoehtoja. En ollut tullut aiemmin edes kysyneeksi esiintyvää orkesteria, kun en ollut ajatellut sinne mennä. Mutta Martti Metsäkedon orkesteria ei voi vastustaa.

 

Kello 20-22 oli ravintola järjestänyt "kutsuvieraille" tarjoilun ja levymusiikki soi ja hyvä sellainen. Soittajapoika hallitsee tanssijan toivemusiikin. Ravintolan sisustus oli pantu uusiksi ja viihtyisä paikka oli. Tosin tanssitilaa ei kyllä kovin runsaasti ollut ja yksi kantavapylväs oli keskellä lattiaa, joka oli muodoltaan suunnilleen epäsuunnikas. Tangoa, fuskua, humppaa, buggia ja chachaata tanssin ennen orkesterimusiikkia. Juomia ja seisovasta pöydästä pientä syömistä siinä välissä tarjottiin.

 

Tonava kaunoinen-valssilla alkoi orkesterimusiikki ja jatkui kuin aina ennenkin niin erityisen hyvillä ja selkeillä tanssikappaleilla. Puhaltimia on Metsäkedolla ja El papalla erilaisia. Ne antavat  musiikkiin erityisen viehättävyyden. Kuunteluksi se meni paitsi yksi argentiinalainen tango, joka oli vaikea, mutta kaunis. Niin oli myös Caminitokin. Metsisjoukon tunnuskappale se minusta on. Saisipa sen joskus tanssia edes perusaskelilla.

 

Joka kerta, kun erityisen hyvä tanssiorkesteri esiintyy ravintolatansseissa, tunnen surua ja myötätuntoa. Vaikka kuinka soittajat ottaisivat työasenteen ja tietäen, että on erilaisia iltoja, niin sääli on antaa "helmiä sijoille". Kun katsoin sivusta tanssiväkeä ja liikkumista lattialla, niin miksi pitää olla huippuorkesteri, että voi saapua ravintolaan. Sillä liikehdinnällä kelpaisi mikä tahansa musiikki. Painonsiirtoja jalalta toiselle tai jotain foksin tapaista tanssimista. Miten voi arvostaa orkesterin esityksiä, jos ei tiedä, mitä tanssii vai eikö tanssijan tarvitsekaan keskittyä kuin itseensä. Ravintolan näkökulma tietysti on orkesterivalinta.Ja tarkoitus saada nimekkäällä orkesterilla paljon alkoholia nauttivia, tuottavia asiakkaita.

 

Soittokunta esitti kyllä parastaan ja jäivät vielä kolmeen asti työnsä ääreen. Ja sitten suoraan yötä myöten matkalle Kuusamoon. Mukava oli tavata heidät pitkästä aikaa ja jutella hetkinen tauolla. Kaipa minun on tehtävä matka etelän tanssipaikkoihin, että voin toteuttaa itseäni heidän musiikkiinsa. Jostain on ensin tilattava kaikenlaista tanssia taitava mies yhdeksi illaksi;) Sanoin vuosi sitten Mäntymotellin tanssien jälkeen, että joskus vielä jossain tanssin koko illan heidän tansseissaan. Toteuttamatta se on, mutta uskoa en menetä.

 

Puoli kaksitoista poistuimme naistuttuni kanssa paikalta. Hänellä oli töihin meno ja en minäkään olisi jaksanut tanssimatta kauempaa kuunnella. Tosin ei mieli tehnyt sekalaisen joukon sekaan ja vähälukuiset tanssitaitoiset olivat paikallisen tanssiseuran muutamat henkilöt, jotka tanssittivat toisiaan.

 

Täydenkuun aika on, mutta pilvinen taivas peitti kuun ja yön pimeys kietoi vaippaansa kulkijan.