Myös hieman tunnetta mukana

Paluu kunnolla tanssin maailmaan tuntuu hitaalta, kun tanssihalut eivät mitenkään osanneet jäädä tauolle. Biorytmejänikin katselin pitkästä aikaa, jos ne edes kannustaisivat yrittämään. Niiden mukaan olisi ehdottomasti täytynyt jatkaa viikkoja kestänyttä lepäilyä. Ensinnäkin järki/älyvaihe oli 98 % miinuksella, huonoin vaihtoehto olisi ollut 100 %. Fyysinen puolikin oli miinuksella 41%, minkä tietysti tiesin muutenkin. Ainoastaan tunne oli plussalla 33%. Kun tälle päivälle katson muutosta, niin äly on sitten se –100%. Samoin tunne on laskenut entisestään ollen +11%. Kunto sen sijaan alkaa kohentua eli on nousussa –15%:ssa. Tuleva viikonloppu olisi otollinen matkailulle kunnon puolesta. Kyllä horoskoopit ovat mukavia!

Ottaen huomioon kaiken yllä olevan kotoa lähtönikin tapahtui kaikin puolin hitaasti ja kieltämättä alinopeuksia edessäni ajavat autot hieman nostivat verenpainettani. Perillä olin puoli yhdeksän ja kuulin, että paikalla onkin kaksi orkesteria. Ensimmäisen puolituntisin oli soittanut Musta Rudolf, josta en kyllä löytänyt tietoja netistä. Illan mittaan osoittautui hyvää perustanssimusikkia soittavaksi joukoksi. Erityinen kiitos heille on annettava ihan selkeistä hitaista valsseista, jotka oli helppo tanssia vähemmänkin kokeneen tanssijan. Solistin ääni oli sopiva ja rumpali ja basso eivät nousseet voimakkaina taustalla. Vertailukohtana olivat Taikakuun hitaat valssit, jotka olivat varmasti hienot ja todella hitaat, niin kuin kuuluukin. Sekä solistin ääni että musiikki olivat niin voimakkaita, etten tiennyt ketä olisin kuunnellut ja kieltämättä en ollut välillä ollenkaan varma tanssimmeko missä tahdissa. Ykkösen erottaminen oli vaikeaa. Harvoin sellaista tunnetta tulee.

Kumpikin orkesteri esitti hyvää tanssimusiikkia ja Taikakuu oli tietenkin persoonallisen varma esiintyjä. Viime elokuun kaksi erilaista tanssikokemusta olivat mielessäni ja kirjoitinkin niistä silloisen tunnelman vallitessa. Jos toisesta orkesterista jotain sanoisin, niin yleiskuvaksi jäi jonkinlainen arkuus. Ajattelen aina, että kun orkesteri nousee lavalle soittamaan tanssijoille, niin he ovat alansa ammattilaisia. Vaikka harrastuspohjalla työtä tehtäisiinkin. Vaatimattomuuden sanotaan olevan hyve, mutta ei ole pahitteeksi röyhistää rintaansa asiassa, jonka osaa. Ei se ylpeyttä ole. Iloinen ja reipas esiintyminen luo mukavan ilmapiirin. Orkesteri ei saa olla huomaamaton. Koko tanssi-illan tunnelma syntyy yhteistyöstä lavalla ja lattialla olevien välillä - hyvin soitetut kappaleet ja tanssijoiden kiitostaputukset. Mustasta Rudolfista varmasti vielä kuullaan.

Tanssiväki oli seutukunnan väkeä. Muutamia kauempaa tulleita tiesin olevan paikalla. Tuttuja oli sekä naisissa että miehissä. Oma tanssiminen on edelleen yhtä paluuta ja jatkunee toistaiseksi sellaisena. Kädenalituskappaleita kun on melkein joka toinen pari ja en ole ollenkaan varmaa, kannattaako minun edes yrittää, niin penkkiin siirryin niiden ajaksi. Ihan pari kertaa kokeilin, mutta ei tuntunut hyvältä vielä. Niihin tarvitaan nyt hyvin hallittua ja pehmeää vientiä, joka onnistui jo pari viikkoa sitten erään herran kanssa enkä edes muistanut voinko tanssia vai en. Muutama herra tyytyikin nyt sylitanssiin ja niistä en voi valittaa. Tuttuja ja turvallisia olivat. Tangoja sain tanssia ja foksina rumban, kahdet hitaat valssit, tavallista valssia ja ihan perushumppaa. Chachaat ja bugit menivät kuunnellen, samoin kuin kahdet jenkat ja masurkkapari. Illan kohokohta olivat yli kuukauteen ensimmäiset polkat. Kyllä keveys siinäkin lajissa on parasta ja viejä osasi sen, vaikkei ole pitkään vielä tanssinutkaan lajia.

Paljon tuli istuttua omista syistä ja osin herrojenkin. Seisoin kyllä rivissä, kun tavallisia, hitaampia kappaleita soitettiin. Aina en ollut sopiva kohde, vaikka herroja jäi seisomaan. Ei siinä naistenhaulla todellakaan arvaa mennä hakemaan heitä, kun ilmeisesti ei itse ollut aiemmin sopiva haettava. Siinä mielessä on turhaa moittia naisia, etteivät hae naistenhaulla. Koska miehiä on lähes aina vähemmän tanssipaikalla, niin jos miestenhaulla miesten rivit ovat tyhjät, niin uskoisin, että naistenhaulla heidät haettaisiin viimeiseen mieheen. Mutta nämä ovat valintoja milloin mistäkin syystä ja kun on lippunsa ostanut tanssipaikalle, jatko on jokaisen oma asia.

Mukava oli olla ihmistenilmoilla kaikista ennusteista huolimatta ja tanssimäärä ylitti yhdellä edellisen kerran eli kuusitoista kappaleparia tanssin, mitä nyt mieleen tulee. Erityisesti olen kiitollinen siitä polkasta (se tanssiva järkkäri, ei nyt töissä!) ja hitaista valsseista. Kahvion tarjoukset ovat edelleen parhaimmat, mitä tiedän tanssipaikoilla. Suolaista oli saatava minun alikuntoisen, että jaksoin neljä tuntia olla. Sinikan johtama henkilökunta on mitä ystävällisin. Voin suositella paikkaa tanssimatkailukohteena.