Uuden levyn julkistamistanssit 28.2.2007

Olipa kaunis näky, kun Pekkaniskan Pojat saivat esiintyä koko lavan täydeltä hienona rivistönä tyylikkäissä puvuissaan. Oli tilaisuuskin kauan odottamani eikä matka ollut mikään este. Ei edes sekään, että matkoihin meni kauemmin kuin perillä olemiseen.

Muistelin, että olin ollut jo kolme kertaa aiemmin tässä tanssipaikassa, mutta laskuvirheitä voi sattua yhden käden sormienkin kanssa laskettuna. Tämä oli nyt kuitenkin kolmas kerta. Marraskuulla Varjokuva ja Martti Metsäkedon orkesteri olivat kohteena yhtenä perjantaina ja tammikuulla sunnuntaitansseissa Tommys ja Charles Plogman. PNP:n ilta nyt oli keskiviikkona, joten paikan lauantaitanssit ovat näkemättä ja kokematta. Näiden kolmen käynnin perusteella jäävätkin kokematta, sillä mieleiseni orkesterit siellä olen kohdannutkin ja tanssimisen takia sinne minun on turha mennä.

Huolimatta keskellä työviikkoa olevasta illasta paikalle saapui tanssikansaa. Tilaa oli tanssimiseen ja tanssiväki oli ilmeisesti tullut paikalle uuden levyn julkistamistilaisuuteen. Sisään tullessa lippujen myynnissä jaettiin arpalippuja ja itseänikin onnisti saamalla uusi levy haltuuni. Olinhan varautunut ostamaan sen, kun kovinkaan usein en pääse poikien tanssi-iltoihin elleivät satu itse matkaamaan ylemmäksi Suomea. Toki viimeisen vuoden aikana hekin ovat laajentaneet esiintymisaluettaan.

Esitetty tanssimusiikki olikin sitten mieleistä kuunneltavaa. Paljon oli kappaleita, joita en ole kuullut ja nytkään en muista esittivätkö he kaikki levyllä olleet 24 kappaletta, mutta aika monta kuitenkin. Täytyykin kuunnella levyä usein, kun ikävä yllättää. Levyllä ovat aluksi valssit Kukkia kauneimmalle ja Kesävalssimme. Sitten tangot Surukin onnea tuo ja Tähdenlento. Seuraavana humpat Humppakuningas ja Amor hei sekä cha chaat Anna, Hanna vai Johanna ja Rebecca. Sitten seuraavat buggit Törmäsin enkeliin ja Tää rakkaus. Slow beat-kappaleita En voi vangiks ottaa tuulta ja Muistojen hotelli seuraavat jenkat Kulkijan matkassa ja Sä olet sellainen nainen. Sitten ovat hitaat valssit  Rakkauden tuuli ja Nuotiotunnelmaa ja foxit Tanssipaikka pienoinen ja Veri vie kulkijaa. Seuraavat Nainen ja kuu ja Ruosteenpunainen kuu ovat latino beatia.  Itsepäinen Isabella ja Nyt boogie soi ovat jivekappaleet ja lopussa sambaa Järvet kirkkaat metsät tummat ja Tanssii tyttö.

PNP on vuosien aikana tullut suosituksi tanssittavilla kappaleillaan ja iloisella sekä ammattitaitoisella esiintymisellään. Siksi minäkin matkailen heidän tanssi-iltoihinsa. Tosin ikäväkseni sain tälläkin kerralla todeta, että tähän paikkaan tulemalla tiesin etukäteen riittämättömän tanssitaitoni ym ulkoisten haittatekijöitteni suovan minulle vain istumapaikan. Kolme tuntia ei kuitenkaan ollut pitkä aika katsella soittajia ja kuunnella heidän soittamistaan sekä Matin laulamista, josta hehkuu sydämen kyllyys.

"Oo niin kova, kun mualima vuatii ja niin pehmee, kun mualima sallii."  Positiivarit