Savonsolmussa 14.4.2007

Mikäpä oli ajellessa kohtuullisen matkan päähän kuuntelemaan orkesteria, joka soittaa monipuolista tanssimusiikkia ja vetää ihmisiä tanssipaikalle ja tällä kertaa ravintolaan. Savonsolmu on uudistunut. Tanssitilaa on tullut lisää. Orkesterilava oli kai tilapäisesti laajennettu, että soittokunta sopi siihen. Kuusi miestä ja soittimet vievät tilaa. Katto on matalalla ja niin oli tanssijoilla kuin kai myös soittajilla lämpimät oltavat. Konserttivalssit, Oikeesti-kappale kahteen kertaan esitettynä, toinen kiitoskappaleena, Kissanainen Tomin laulamana ja uudelta levyltä Mitä sulle kuuluu ja monta muuta kaunista kappaletta soitettiin ja laulettiin. Kaksi haitaria yhtä aikaa kuultuna on myös silmälle ja korvalle ilo ja sen saivat aikaan Tomi ja Lasse. Oli ilo seurata soittamista lähipöydästä, josta myös mukavasti pääsi tanssimaan.

Onhan ravintolatanssit aina eri juttu kuin lavoilla, mutta nyt tunnelma oli kyllä mukava koko illan. Osaltani illan kulkuun vaikuttivat kaksi naista. Toiseen tutustuin nyt ja toinen kyllä on oikeesti tuttu pikkukirppu. Niin eloisa ja avoin hän on, että siinä heltyy kuka tahansa. Sen tekivät eri-ikäiset herratkin, jotka kilvan pyörittivät häntä lattialla.

Alkuillan väljyys muuttui pian ahtaudeksi ja väkeä seisoi ravintolatiskistä pöytiin saakka sankkana joukkona. Kun kaikki olivat selkäni takana, se ei ahdistanut minua ja edessä orkesteri, jota ensi kerran seurasin näin lähituntumasta. Tanssiminen oli osan iltaa oikeastaan jotain muuta kuin tanssimista. Tosin pienessäkin tilassa onnistui taitavien herrojen vienti jopa jivellä, chachaalla ja rumballa. Tangolle tilat olivat turhan ahtaat. Alkuillan väljemmissä oloissa ja orkesteritauoilla oli kohtuullinen tila tanssimiseen.

Orkesterilla en muista olleen kummempia fanijoukkoja tanssipaikoilla, koska kaikki haluavat tanssia heidän illoissaan. Mutta nyt oli muutaman nuoren tytön joukko ihan lavan edessä eli metrin päässä soittajista, samalla tasolla, kaide välissä. Oli mukava seurata soittajien ilmeitä ja fanittajienkin. Ei sillä, kyllä siihen olisin itsekin voinut mennä, mutta rajansa kaikella omilla tavoillani. Ravintolaillaksi oli oikein hyvä ilta hyvän musiikin, aurinkoisen orkesterin ja tanssituttujen takia.