Tulevaisuuteen tutustumassa

Tämä kevätvaihe on kuntoilumielessä ollut heikoin hetkeni. Kävely ja maisemien katselu ei edes säilytä kuntoa puhumattakaan, että mitään kehitystä tapahtuisi missään puolella kroppaa. No, ehkä keuhkot puhdistuvat raittiissa ilmassa, vaikken tupakoikaan. Kävelylenkiltä tultuani sunnuntaina iltapäivällä jokin sai minut etsimään, mitä tulevassa loppuelämäni tanssipaikassa tapahtuu. Enkä nyt tarkoita Kivistön työväentaloa, sillä se on omassa luokassaan erinomainen tanssipaikka. Suihkussa pikapikaa ja hiuskiemurat lähes märkänä auton rattiin. Ekstemporeelähdöt ovat niitä, joissa ei tarvitse miettiä, mitä perillä on.

Reilu puoli tuntia alkamisajan jälkeen saavuin paikalle. Piha ja lähipihatkin olivat täynnä autoja. Markus Sextetin syytä kaikki. Minut ohjattiin takapihalle poikien auton lähelle. Hamonen päälle ja sisälle. Hetki sitten oli ollut vielä jonot ulos asti. Talo on viehättävä vanha rakennus, jossa ovat kohtuulliset sosiaalitilat. Ihanasti yhteisestä eteisestä/peilihuoneesta ovat eri ovet naisten ja miesten wc:hen. Kahvitilassa hyvästi istumatilaa ja erinomaiset pullat kahvin kera yhteensä kaksi euroa ja ilmainen vesi tarjolla.

Ihmisiä oli joka puolella ja naisten rivikin oli monikerroksinen.Pieniä juttuhetkiä oli parin iäkkäämmän daamin kanssa. Siinä ihmettelin menoa ja kerta kaikkiaan kauhistuin vai olisiko joku lievempi ilmaisu olemassa. Periksi en aio antaa ja olenkin tilannut jo ajan kampaajalle ja saa ihan vapaat kädet panna luonnonkiharat kuriin ja pystyyn ym. Sitten kovat treenit, että varsi taipuu sekä tilaus aurinkoisesta ilmeestä. Eiköhän vuosi pari vielä suju yleisillä lavoilla näillä konsteilla. Haaveista totta-kampanja on vain itsestä kiinni.

Senioriväestä kommentteja antaneet tanssijat voisivat pistäytyä tässä paikassa. Oikeat senioritanssijat tanssivat iloisina toisiaan hakien. Ehkä hieman saattoi huomata notkeuden vähentymistä ja ehkä fyysinenkään kunto ei enää ihan terävimmillään ollut tanssijoilla, mutta he olivat suunnilleen kaikki samalla tasolla. Siinä sen salaisuus. Joka sunnuntai vuodesta toiseen tavataan ja se on varmasti hauskaa. Ihan samalla tavalla kuin muilla tanssipaikoilla on omia leiriytymisiä.

Siinä ovensuussa seisoessani huomasin tutun selän edessäni. Mistähän edellisen illan herra wee oli löytänyt paikkaan?? Valssia taisi olla mitä tanssimme. Sitten huomasin entisen kotikylän ei ehkä vielä seniori-ikäisen ja hänen kanssaan pari kappaletta tanssin. Sitten kaksi herraa haki ja ihan tavallista foksia selvisimme hyvin ruuhkassa. Toinen oli kai maatilan isäntä, sillä hajuaistini ei pettänyt. Jenkalle haki myös muuhun joukkoon verraten nuorehko itseni pituinen herra ja kuvioitakin syntyi. Eli olihan paikalla tarkemmin katsellen muutama ikään kuin –ei joukkoon kuuluva. Polkka tulikin melkein heti, kun olin päässyt sisälle eli muutama pari tanssi sen. Osaavat sentään varttuneet käyttää järkeään ja eivät tuhlaa voimiaan ihan kaikkeen. Muutoin he olivat kyllä lattialla ruuhkaksi asti eli tanssimaan oli tultu.

Olin huomannut ennen naistentuntia yli 180 cm pitkän miehen käyttävän jalkojaan hyvin ja jalkineetkin olivat tanssikengät. Hain sitten jivelle häntä naistentunnilla. Yllättävän hyvin sujui tanssi, vaikka tunsin pätkäksi itseni. Herra haki myöhemmin jollekin lattarille.

Yksi tanssituttu oli ilmaantunut jo ennen naistentuntia. Käy ilmeisesti joka sunnuntai täällä, vaikka minusta hänen tasonsa ja paikkansa on jotain muuta. Hän taisi sanoa valmistautuvansa tulevaan, joskin hän tanssii lähes joka ilta jossain muualla. Hänestä on hauskaa käydä tässä paikassa, kun kädenalihäkkyröitä ei ole paljon, vaikka hän on harrastanut aiemmin niitä tavallista lavatanssijaa paljon enemmän. Hän pitää sylitansseista ja onkin niissä kiitettävän hyvä. Ihailen hänen asennettaan ja vaatimattomuuttaan. Ehdimme muutamat kappaleet tanssia mm argentiinalaiset tangot. Kun olin toivonut uusia polkkia ja joku oli toivonut hidasta valssia, niin pojat aloittivat viimeisen settinsä yhdellä polkalla. Minä onneton olin lattialla ollut jo jonkin aikaa pitkän jiveherran kanssa ja perään tulivat hitaat valssit, joten ohi meni toiveeni. En voi moittia tätä pitkää herraakaan, joka oli kyllä aika nuori valtaväkeen verrattuna, mutta ei hänkään mikään eilisen teerenpoika ollut. Itseäni nuoremmat ovat kaikki nuoria. Itse asiassa hän vei polkkaa aivan oikein, käännökset ja musiikin rytmitykset huomioon ottaen. Lattian liukkaus oli varottava tekijä, mutta kaunis oli polkka hänen kanssaan. Hidas valssikin meni tyydyttävästi. Muutkin loppuillan tanssit tanssin hänen kanssaan ja osan viimeisestä valssista masurkkana hänen aloitteestaan. Oli tosin hieman liian nopea eli muutimme sen parin kierroksen jälkeen normaaliksi valssiksi.

Tämä toinen vaan on herra, jonka kanssa tanssin ihan mieluiten tangot ym sylitansit, polkat ja masurkat, jos se suinkin on mahdollista. Nyt ei vaan ollut. Hänellä on tulkintaa kaikkeen ja vienti kymmenen plus. Tunnen hänen kroppansa, kun pituuseroa ei ole paljon ja en tarvitse miettiä yhtään mitään ja seuraamista en edes huomaa, kun tanssiessa meitä on vain yksi. Aina ei saa mitä haluaa, ei edes moneen viikkoon. Asiat tapahtuvat tässä elämässä, jos ovat tapahtuakseen.

Herrat joiden kanssa tanssin olivat kauempaa eli paikka vetää joitakin nuorempiakin syystä tai toisesta. Orkesterista voisin kertoa paljon hyvää, sillä he ovat olleet monta vuotta plusplus-listallani. Heitä pitää vain tanssijan käydä katsomassa ja kuulemassa. Vaikka heillä ei ole hanuria, niin en edes huomaa sitä, vaikka yleensä koen sen puutteena orkesterissa. Heillä on niin paljon erilaisia soittimia, että musiikki ei kaipaa siihen muuta. He ovat tyylikkäästi puettu herramiesjoukko ja Markus piste iin päällä. Heitä kelpaa kuunnella ja tanssia missä tahansa lavalla.

Illasta jäi kaikesta epäuskosta huolimatta hyvä olo, mikä lähenteli jotain erityisen hyvää. Paluumatkalla olisin voinut sulkea silmäni, en väsymyksestä vaan jostain muusta syystä. Kuukin lähes täytenä katseli oikealta itätaivaalta ja aurinko laski länsipuolella pilvikaitaleiden peittämänä ja loi kesäisen ukonilman enteen. Pilviä alkoi kertyä korkealle ja auringonlasku loi niille värisävyjä ja ennekuin olin kotona koko taivas oli pilvessä ja kuu peittyi sumuun. Kuutoyötä ei nyt tullut.