Varjokuva ja Unelmavävyt "nuorten sinkkujen" kohtaamispaikassa 

Takavuosina tämän tanssipaikan mainoksissa oli kutsu "nuorten sinkkujen" kohtaamispaikalle. No, ajat muuttuvat, mutta tanssitaitoinen oli väki nytkin eikä varttunut sanalle ollut käyttöä, jos itseni unohdan.

Olin ajoissa paikalla ja niin oli muutamia muitakin. Levyt soivat ja tutun herran kanssa aloitimme lämmittelytanssit ihan sanan varsinaisessa merkityksessä lähes puoli tuntia ennen orkesterin aloitusta. Aloittivat vasta hieman yli yhdeksän. Lämmin pusero päällä tarkeni ja niin tanssimme orkesterin aloitukseen asti ja vielä senkin jälkeen eli illan tanssiosuus oli melkein täytetty. Käteenkäypä herra oli ja lämmön sain sisälleni ja päällekin eli tuli normaalin tanssi-illan kuumuus.

Unelmavävyt aloittivat illan ja minua heidän musiikkinsa ei erityisemmin innostanut. Jotkut varmaan pitivätkin. Minä taidan olla kalkkis… Loppuiltaa kohti heidän esityksensä mielestäni paranivat paitsi viimeinen settinsä oli erilaista nopeaa musiikkia ja aika voimakkaana. Diskoissa kai on sellaista. En tosin ole koskaan diskoissa ollut. Aukkoja on minulla eri alueilla. Monet tanssijat kyllä näyttivät nauttivan heidän musiikistaan eli makuja löytyy.

Minun mielialani nousi huomattavasti, kun Varjokuva aloitti osuutensa. En kylläkään ollut ainoa fani, sillä matkojen päästä oli tullut monia, tuttujakin. Jutellessani joidenkin kanssa tajusin, että monet kokevat samoin heidän musiikkinsa ja charminsa. Minussa on varmaan jokin on- ja off-nappula musiikin suhteen. Se on-nappula menee itsestään päälle, kun Varjokuva aloittaa. Samalla sieltä lavalta siirtyy jokin minuun ja tunnen levon ja rauhan. Taitaa kuuluu kemian piiriin.

Uuden cd:n kappaleita he esittivät useita ja äänentoisto oli kohdallaan. Aikani kuluksi seisoin Hande "kakkosen" – Henten – luona välillä ja kuuntelin miten soittaminen kuului taakse. Nuori herra on, mutta taitava ja hankkinut kokemusta kovasti alalla. Hyvä kun orkesterilla on varahenkilö tähän tärkeään tehtävään. Tanssitila on aika matala ja orkesteri on lavalla eikä siellä ole sitäkään ilmatilaa, mikä lattialla. Ehkä äänentoisto ei ole helppo saada kohdalleen, mikä minusta tuli esille toisen ilman miksaajaa olevan orkesterin kohdalla. Harmi kun tekniikan laitteet joutuu viemään tanssitilan takareunaan ja yhteys orkesteriin on liian kaukana tanssijoiden takana. Mutta hyvin Hente vei illan osuutensa. Joissain kappaleissa kyllä soittajapojat innostuivat ja  voimakkuus oli hetkittäin normaalia voimakkaampi.

Alkuillan tanssimisten jälkeen minulle jäi aikaa siis seurata musiikkia ja ympäristöä, jos nyt silloin tällöin muutaman kappaleen tanssinkin. Eikä naistenhaku mennyt sen paremmin kuin se yleensä minulta viime aikoina on mennyt. En osaa ottaa kiinni siitä mistä ehtii, joten olisinko kolmelle kappaleelle selvinnyt hakemaan herroja. Hainkin vastoin kaikkia sääntöjä erästä nuorta herraa, jolla vienti on täynnä tulkintaa. Odotin kyllä tangoa tulevaksi, mutta jotain muuta se oli. Ei tosin haitannut, sillä hän tanssii kaiken kauniisti.

Tuli kuitenkin tanssittua polkka alkuillan herran kanssa. Jenkalle ei kukaan hakenut ja masurkkaa ei tullut. Jiveä tanssin erään tutun herran kanssa, jota harvoin kohtaan tanssipaikoilla. Ihailen hänen todella jivemäistä, pientä askellustaan ja vartalon käyttöä. Siinä ei harpota ja keskitytään jiven oikeaan ideaan. Tangoja onneksi pääsin tanssimaan ja chachaata, fuskuja ja buggia useamman kerran sekä oikeatahtiset hitaat valssit. Kyöstin laulama Yö katseessasi on kappale, joka täyttää sielun ja sydämen. Sen tanssisin mieluummin väljässä tilassa, sillä siihen ei todellakaan sovi ahtaudessa töpöttely vaan reilut askeleet. Vähemmän tanssineet kokevat tämän valssin vaikeaksi sen hitauden takia. Monelle ei ole varmaan opetettu, miten hitaasti kakkosen viiveellä saa hallittua liikkeen eikä tarvitse pysähtyä odottamaan seuraavaa ykköstä. Se on sitä paitsi todella kaunista katsoakin sivusta. Taisin sanoa kummasti asian, mutta itse nautin näistä todella hitaista valsseista, kun vienti on kohdallaan.

Muutamia sopivia sylitanssijoita oli paikalla, mikä aina pelastaa illan. Ihan lopulla iltaa pikkupirpana kirppunen etsi porukkaa kokoon kotimatkalle ja taas saman joukon daami katseli muuta joukkoa kokoon. Juttelin viimeksi mainitun  kanssa. Olin ihaillen katsellut illan aikana hänen swingtanssiaan. Kysyin, onko hän kilpaillut ja kertoi olevansa ja kertoi etunimensä. Yllätys olikin nyt illan suussa, kun aukaisin TV:n (katson vain uutiset ja/tai syön TV:n ääressä) ja sieltä tuli swingkisoista huhtikuulta nauhoitus. Tämä kyseinen daami sijoittui kolmanneksi BW:ssa. Pari oli myös hyvin nuori mies. Erityisesti kiinnitin huomiota tämän daamin naiselliseen esiintymiseen. Sekä hitaissa että nopeissa osuuksissa hänellä oli mekko/hame yllään ja oikein kauniit asut olivatkin. Useimmilla oli housuasuja, kai lajin perinteisyyden mukaan. He erottuivat joukosta edukseen sekä ulkoisesti että tanssillisesti. Menestystä varmaan seuraa, kun saavat lisää harjoittelukilometrejä.

Kesälavakausi tuli avattua ja jatkossa on useita mieleisiä tanssipaikkoja avaamassa ovensa. Tuleva viikonloppu onkin erityinen, kun Pekkaniskan Pojat ovat  Krouvin lavan avajaisissa perjantaina ja lauantaina Jenkkapirtillä, jossa toisena on Varjokuva. Se onkin kolmas yhteinen ilta heille ja minullekin heidän kanssaan. Säätila pitäisi kohentua siihen mennessä, kun on luvattu jopa yli 20 astetta. Kelpaa sinne ajella kauempaakin. Tanssinet-pinssillä saa lipun hintaan alennuksen ja tanssitila on iso.


                      Silkka pitkäikäisyys on hyväksi niille,

                      jotka tarkkailevat elämää syrjästä.

                      

                      Niille, jotka ottavat osaa peliin,

                      tunti voi olla vuosi ja yhden päivän työ

                      ikuinen saavutus.

                     

                      -Gabriel Heatter-