Tutustumassa tulevaisuuteen

Olipa ihan keväinen sää ajella katsomaan ja kuulemaan ennen kuulematonta ja näkemätöntä Tanssiorkesteri Merituulta. Mitenhän olen kuvitellut, että olen nähnyt kaiken tarpeellisen. Tämän tanssimatkan teen vielä uudelleenkin, mutta ehkä tavallisiin tansseihin.

Nyt ilta oli varttuneen väen ja ehkä musiikki osin valittu heitä silmälläpitäen. Mutta kyllä välillä soi nopeaa foksia, ihan puhdas jivekappalepari, rumbamaisia kappaleita ja rokkia kai se illan lopussa ollut kappale oli. Niin myös esitettiin tangoja, valsseja ja hitaat valssit. Sambaa en kuullut, muut tavanomaiset lajit esitettiin ja niitähän heidän tanssinetin esittelyssä luvataankin. Olin arvellut paikalla olevan pari tanssituttuani, mutta kumpikaan ei ollut. Kun tapanani ei ole "tilata" tanssittajia, niin minun oli selvittävä omin avuin.

Ihan mukavasti minua tanssitettiin. Tulevaisuuteensa on pikkuhiljaa alettava tutustua, mutta kyllä toivon saavani vielä toistaiseksi tanssia tavallisissa tanssi-illoissa. Ehkä vähän enemmän haluan liikettä tanssilattialla. Eipä sillä, kaksi herraa vei tangoa ihan mukavasti, hidas valssi sujui erään joukon nuorimman kanssa ja eräs herra vei oikein kunnon humpan ja muu tanssijoukko melkein jäi jalkoihin… No, nämä herrat hakivat mielellään omia naisiaan ja en pannut sitä pahakseni, kun joku välillä tohti hakea vierastakin. En siis päässyt polkalle, jenkalle enkä masurkalle. Yhtään kädenalitanssia en tanssinut, mutta kaikkiaan aika monta sylitanssia.

Orkesteri oli kyllä yllätys. Siististi valkoisiin paitoihin puetut herrat, jotka soittivat kyllä oikein tanssittavaa musiikkia. Edesmenneen Saulin tangoja tuli yksi taukomusiikkina ja yhden soittivat. Sitten meidän kaikkien naisten silmän ilo lauloi ja soitti bassoa. TV:n katselu on ollut minulla vähäistä, joten Idols-kilpailutkin jäivät satunnaisille kerroille. Tämä nuori herra, tämän kevään ylioppilas, niin minulle kerrottiin, oli edennyt pitkälle, kymmenen joukkoon tässä nuorten laulukilpailussa. Hyvin hän lauloi nytkin ja Oikeesti sekä Sinun silmiesi tähdenköhän se oli toinen kappale, olivat kauniit ja sopivat hyvin hänen äänelleen. Tästäkin nuoresta miehestä varmasti kuullaan jatkossa. Kitaristi lauloi myös paljon ja kun orkesterissa on hanuristi, niin eipä muuta tarvita kuin rumpali, jonka orkesterissa ensin huomaan. Mikähän olikaan se erikoinen kappale, jossa oli aluksi laulun rinnalla voimakas osuus rumpalilla ja sitten hiljeni. Mielenkiintoinen kappale, jota piti heiltä kysyä, mutta unohtui.

Kesän koittaessa minun on ehdottomasti käytävä kuulemassa heitä kesälavalla. Suomessa on varmasti paljon hyviä vähemmän tunnettuja tanssiorkestereita, jotka pitäisi saada yleiseen tietoisuuteen ainakin tanssiväen keskuudessa. Ei kai meidän ole pakko aina ahtaantua jollekin isolle lavalle Finkkujen ym. iltoihin - ei minunkaan.