Syvälahden keskiviikkotanssit 11.7.2007

En tiedä toista samanlaista orkesteria kuin on Omega. Minulle se on tango-orkesteri sen lisäksi, että tanssi-illan aikana he esittävät kaikkia tavanomaisia tanssilajeja. Kun solisti Eija Kantola on mielestäni paras tangokuningatar, joka on saanut kruununsa Seinäjoella ja esittää tangojen lisäksi kaikkea muutakin, niin en voisi olla tyytyväisempi kuin olin eilen Syvälahden lavalla.

Tansseihin oli saapunut tanssitaitoinen väki, mikä varsinkin herrojen osalta oli ilahduttavaa. Heitä oli laajalta alueelta ja moni tanssimatkailemassa. Ruuhkaa ei lattialle syntynyt, jos nyt muutamat parit liikkuivat omalla tahdillaan. Viisaammat osasivat väistellä heitä.

Syvälahden soittokoroke on iso, sillä viikonloppuisin siellä on kaksi orkesteria. Nyt sai orkesteri levittää soittimensa väljästi. Puhaltimissa oli sijaissoittaja ja hyvin sulautui orkesterin mukaan ja sen lisäksi hän on tyylikäs herra. Alkuillasta musiikki ja kappalevalinnat olivat selkeitä eri tanssilajeja, joista minä pidän. Loppuiltaa kohti taukomusiikkia myöten mukaan tuli tanssimusiikkina vallan saanut iskelmä tai beat tai mitä se nyt on, jota suuri osa tanssiväestä haluaa mennä samalla tavalla kädenalitanssina. Kaipa jokaisen orkesterin on soitettava sellaistakin.

Onneksi kuitenkin suurin osa oli minulle mieleistä musiikkia. Ja sitä kyllä sain harrastaa runsain mitoin ja varsinkin alkuillasta. Taukoja tuli kuumuudenkin takia. Mutta ne tangot. Argentiinalaisia tangoja on orkesteri joskus soittanut useammat, mutta nyt kuulin vain yhdet vai tajusin vaan? Niitä tuttuja en kuullut. Tangoja esitettiin kahdet tunnissa, toinen pari siis taukomusiikkina. Solistin viimeisellä setillä ei muistaakseni kuitenkaan tangoa kuulunut, vaikka kovasti sitä odotin. Ellen nyt muista väärin.

Ainakin 7-8 tangoparia soitettiin illan aikana, reilu neljä tuntia tanssiaika ja seitsemän sain tanssia eri herrojen kanssa. Paikalla olivat todella hyvät tanssiherrat. Kaikkia muitakin lajeja soitettiin vähintään kahdet ja niitä kädenalitansseina useita. Mitään lajia ei jäänyt pois, joten kaikille oli jotain sopivaa. Minulle sopivaa olivat ne tangot, polkat, jenkat, masurkat, hitaat valssit, bugit, ihan oikea kävelyhumppa, jivet ja monet sylitanssit, joihin sisältyivät rumbat ja chachaat. Niitä taidan nykyisin päästä harvoin lajin mukaisesti tanssimaan, mutta ei ollut kyllä valittamista tanssia niitä hyvillä askelilla lähituntumassakaan.

Mitä enää voisin muuta toivoa illasta, kun orkesteri on oikea toiveorkesteri, solistin ääni upea ja glamour vain säilyy ja lavalla on koko illan toinenkin nainen, taitava kosketinsoittaja/haitaristi, jolla on myös kaunis ääni. Äänilaitteita hoitaa alan taitaja ja on ilo kokea voimakkuudet sopivina tanssilajit huomioiden ja myös solistin laulun. Tämän lisäksi paikalla olivat hyvät tanssitaitoiset herrat ja talon juoma- ja ruokapuolen tarjoukset olivat kunnossa. Kahvia ja makkaraa saatavana ja erillisissä rakennuksissa, joissa en ole koskaan käynyt, on kai sitten muutakin juotavaa. Ilmainen vesipiste kahviossa, mukavat koukut ikkunan pielessä mukeille. TV:ta voi katsella kahviossa, jos ennättää… Kosteasta säästä huolimatta sisällä lattia oli erinomaisen hyvässä kunnossa. Luisto kohdallaan. Katetulla ulkolavalla, jossa yleensä on luisto myös hyvä, oli nyt aika pitävää. Hidas valssi oli hieman vaikea siinä tällä kertaa huolimatta, että herra oli taitava. Miksihän minun pitää välillä alittaa itseäni hänen kanssaan – olisiko vikana täydellisyyteen pyrkimiseni kaikessa. Ehkä riittäisivät vain realistiset päämäärät….