Saukonkallion tanssit 30.7.2007

Tästä tulee sitten erilainen tarina kuin viimeksi. Oikeastaan ei pitäisi kirjoittaa mitään, sillä tuntuu kuin iltaa ei olisi ollutkaan….

Saukonkallion lavalla 2.7.2007 oli eräs mukavimmista kesän tanssi-illoista ja siksi tämä toinen kerta maanantaina ei tullut mieleenikään jättää väliin. Vaikka mietin sään takia lähtöäni. Oli ennustettu myrskyä maalle ja merelle. Nyt osasin ajaa helposti perille, kun edellinen kerta oli ohjeistettu hyvin.

Tuttua väkeä oli nytkin paikalla. Monia pariskuntia ja eväsmatkailijoita. Naisia oli enemmän kuin viimeksi, mutta vapaita miehiä sen sijaan vähemmän. Paikalta puuttuivat ne herrat, jotka olivat minun iloni saaneet aikaan viimeksi. Niinpä, penkissä melkein istuin tunnin ja palelin. Pari naistuttua oli samaa mieltä tanssiväen koostumuksesta ja muistelimme aikaisempaa iltaa.

Martti Metsäkedon orkesteri on omassa sarjassaan ainoa ja mielelläni heitä kuuntelenkin, mutta saada tanssia heidän tahdeissaan olisi juhlaa. Tuttu, ”tavallinen” tanssimies haki levymusiikin soidessa ennen alkuvalsseja foksille ja jatkoimme orkesterin valssiparilla. Sitten minua haki ensimmäisen tunnin aikana Tanssinetin ensimmäisen ”tapaamisen” aikainen tuttu, sarjassamme herrasmiehiä.  Hän on varmaan ensimmäinen pinssiläinen, jonka Isäntä esitteli minulle Ruusulinnassa. Tango sujui mallikkaasti tämän herran kanssa. Myöhemmin melkein yhtä ”vanha” tuttu, nuorempi herra haki tanssilliselle rumballe, jossa hän melkein itsekin kosii ;>) Perheellinen nuori mies hän on, joten tanssia se on ja olemme hyviä ja vanhoja tanssituttuja.

Siinä se sitten oli, minun tanssi-iltani. Selkeästi oli havaittavissa, että olin väärä henkilö väärässä paikassa, vaikka vähistä vapaista tanssiherroista olivat useimmat vähintään ulkonäöltä tuttuja. Heille riitti haettavia ilman minuakin, joten kotimatkani alkoi melkein heti ennustetun sateen kera. Avoimista ikkuna-aukoista kai juuri sieltä Viron suunnasta puhalteli kylmähkö tuuli. Kotimatkalla alkoi sade. Miten lie myöhemmällä iltaa ollut tanssipaikalla, mutta hyvään tanssitunnelmaan läsnäoleville se tuskin on vaikuttanut. Tosin vasta yöllä se nousi myrskyisäksi, kun heräsin sateen ääneen. Mitä täysi kuu saakaan aikaan, vedet vain liikkuvat…. ja pääkoppakaan ei kestä kaikkea ;<(