Anttolanhovissa 22.8.2007

On aikoja, jolloin Tornados ja Saija Tuupanen eivät koskettaneet minua, mutta ajat ovat muuttuneet. Heinäkuussa edellisen kerran heidät tavanneena ja nyt uudelleen, voin vain todeta, että ajalla on ihmeellinen voima. On oikeastaan ilo todeta, miten he minun mielestäni vain parantavat esiintymistään ja jos vain jossain kohtuullisen matkan päässä ovat, sinne minä ajelen.

Sattumalta huomasin Anttolanhovin sivuilta, että keskiviikon tansseissa he ovat esiintymässä ja aikakin on oikein sopiva. Ennätän nukkua sopivasti ennen seuraavan päivän toimia. Siispä kello 20 olin paikalla ja eipä montakaan ihmistä ollut vielä. Hiljalleen tuli lisää, mutta enimmäkseen pariskuntia. Muutama tuttu herra tanssitti ja pari vierasta herraa. Lattareitakin joku vei, tangoparin, foksia ja hidasta valssia siinä alkuillan aikana.

Sormet ristissä toivoin, että tulisi edes yksi herra, joka ilon toisi ja niin siinä kävi, että toive toteutui. Ennen hänen tuloaan oli soitettu hidas valssi Sieluni soitto, joka on yksi upeimpia lajissaan. Tanssiorkesteri Väliaikainen sen esittää ja on orkesteri Channel Fourin käsialaa. Hieno oli tämänkin orkesterin esitys.

Saija Tuupanen on pieni ja siro nainen, mutta kun hän laulaa, siinä suuruutta. Oikein miellyttävä ääni. Hän aloitti illan taas kappaleella jota en muista, mutta hidasta beatia se oli. Nyt se ei häirinnyt minua, sillä tiesin hänen laulavan myös oikein hyviä tangoja. Monipuolisia hänen esittämänsä kappaleet ovat tanssittaviksi. Myöhemmin illalla hän esitti hitaan valssin ja yhden kauneimmista tangoista Vie meidät rakkauteen. Ex-tangokuningatar Vettenranta aloitti iltansa tällä kappaleella ainakin silloin, kun olin läsnä. Se on kaunis ja vaativa tango laulajalle kuten on tanssijallekin. Edellä mainitut valssit ja tangot sain tanssia hyvin vietynä ja vähän muutakin. Yksikin ihminen ja muutamat kappaleet saavat unohtamaan kaiken toisarvoisen.

Tanssimispuoli tällekin illalle oli kaiken kaikkiaan melko vähäinen. Kuunteleminen sen sijaan oli "täysipainoista". Tosin hyvien tanssikappaleiden kuunteleminen istuen ei ole hauskaa. Ennen solistia orkesteri esitti kyllä parastaan ja hyvin esiintyivät yhdessä solistinkin  kanssa. Kitaraa soittava ja laulava Kai Lääti on niin hyvä, että pärjäisivät ilman solistiakin, jos nyt ei sattuisi olemaan niin hyvää kuin heillä Saija on. Läätiä kuuntelen mielelläni ja esiintyä hän osaa. Kun orkesterissa on haitari, niin minulle se on yksi merkki hyvästä tanssiorkesterista. Rummut ja basso lisänä niin siinä se, monipuolista tanssimusiikkia esittävä joukko. Aionkin mennä heitä kuulemaan lauantaina Tommolan lavalle, kun en osannut päättää kumman kahdesta rakkaasta orkesterista hylkäisin. Pekkaniskan Pojat ovat Jenkkapirtillä ja Varjokuva Ilveskasinolla. Nyt "hylkäsin" ne molemmat ;<(  No, Tommolassa ovat myös FBI Beat ja Markus Törmälä, joita en ole nähnyt aikoihin.