Joulupäivänä 25.12.2007

Joulupäivän tanssit ja Huovila. Siinä on jo tuttu yhdistelmä muutamalta kerralta. Oliko se Sata Kitaraa paikalla vai ei ? Ohjelmiston mukaan soittavat lähes kaikkia lajeja - mitenhän se ilta menikään.

Kuntotalolle oli kertynyt väkeä ja aika poikkeukselliselta ilta näytti alusta lähtien. Minua tervehti ensimmäisenä TanssiNalle, ikiomaksi annettu unikaveri. Antaja tiesi tarpeeni ;) Nyt sillä oli vatsa pullollaan jotain, minkä sanoin katsovani kotona. Evästähän se oli – evääksi tanssimatkoille, että tiellä pysyy. Tanssiystävä osaa yllättää…

Huovilan ääni oli minusta korjaantunut entisestään, mutta ilmeisesti ei ollut aivan kunnossa, mitä minä en osaa arvioida. Ainakin  oli parempi kuin viimeksi tavatessamme. Orkesteri sen sijaan oli vieras, mistä petyin. Lienee yksi soittaja ollut entisiä. Kaipasin todella entistä haitaristia. Mitä lienee tapahtunut, mutta Huovila joukkoineen jää jatkossa väliin. Orkesterin takia olen aiemmin käynyt ja koska tämä joukko ei koskettanut minua millään tavalla, en tarvitse enää samaan paikkaan mennä. Heidän soittamisesta en osaa sanoa oikein mitään. Tanssittavaa musiikkia se kuitenkin oli.

Illan ilme oli erikoinen. Pariskuntia ja harvoin tansseissa käyviä pareja oli paljon. Niin oli myös "sinkkumiehiä". Mutta osa istui tai seisoi koko ajan eli ei hakenut naisia, vaikka naisia oli vähemmän. Silti haun ohimentyä osa naisista odotti hakuja ja herroja oli ainakin kaksin verroin seisomassa.

Yhden uuden asian kuulin eräältä herralta. Kun herrojen alkuhaku on ohi, jäljelle jääneet naiset kiepsahtavat sen rautatangon taakse penkkeihin istumaan. Hänen mielestä naisia ei voi hakea istumapaikoilta?? Minusta oli luonnollista mennä istumaan. Seisoako siinä tankoa vasten ja herroja on, jotka eivät hae. Herra sanoi, että hän tulkitsee, että hakualue on sen rautatangon salin puolella. Niinpä niin.

Siellä tangon takana nousevissa penkeissä on mukava istua, kun näkee tanssilattialle paremmin ja myös orkesterin. Mieluummin siellä, jos ei haeta. Siellä istuu miehiäkin varsinkin ylimpänä seinää vasten olevalla penkillä. Joskus siellä seisookin miehiä. Minä olen itse hakenutkin sieltä tuttujani. Monet miehet tosin hakevat siitä tangon takaa penkeistä.

Tanssillisesti ilta oli tavanomainen Kuntotaloilta. Välillä haetaan, välillä saa kuunnella jonkun kappaleen. Tuttujen herrojen kanssa illan tanssit sujuivat. Kahdet cha-chaat haki sama vanhempi herra, jolla ei ollut juuri mitään tanssiaskelia ja olikin kai vailla jotain muuta kuin tanssia. Kai se on hyvä minulle, kun itsehillintääni kasvatan välillä muutaman minuutin tanssijaksojen ajan.

Muutoin tanssilajit sujuivat niin kuin toivoin ja sain tanssia ihan oikeaa foksiakin herran kanssa, joka sitä osaa. Sama herra vie tangoa niin kuin tango tulee viedä eikä foksin askelilla. Mahtava olo siinä tulee. Mukavaa olivat viennit jivessä ja bugissakin, jota aika monella tyylillä sain tanssia. Jopa taaperrellen sujui pari kappaleparia tutussa sylissä suklaata mutustellen. Oikeasti taapertajaherra tanssii foksia oikein menevällä askelella:)) Hauskaa ainakin oli illan aikana.  Naistenhaulla onnistuin tällä kertaa muutaman kerran täsmähaussani.

TanssiNalle oli odotellut kiltisti naulakon päällä kotiinlähtöäni. Yksin ei tarvinnut palata kotiin. Tyytyväisenä katselin sen uskollisia ruskeita nappisilmiään.