Perjantai-ilta ravintolassa

Kun hiihtäminen ei ole onnistunut, niin aikaa oli perjantaina käydä kuuntelemassa Jari Grekiä ja Flamingoa ravintolassa. Levymusiikilla ilta alkoi ja orkesteri esitti ilman solistia yhden setin ja seuraavat kaksi olin vielä paikalla. Halusin kuunnella, miten solisti laulaa.

Uudella Meren helmet-levyllä on kauniita kappaleita ja niitäkin hän esitti. Minusta hänellä on syvä,  tangolaulajan ääni ja tangoja odotan kuulevani enkä ole pettynyt. Lisäksi hän lauloi kauniit hitaat valssit, joiden nimiä en kuullut. Musiikki oli suurimmaksi osaksi hyvää tanssimusiikkia joskin ravintolan ollessa kyseessä, osansa saivat oikeat ravintola-asiakkaatkin.

Ahdastahan tietysti oli, mutta siihen osaan varautua. Kyllähän ravintolaillan aikana tulee hetkiä, että mitä se tällainen elämä on. Kun kuitenkin itse paikalle saavun, niin samalla olen yksi ravintola-asiakkaista. Kuka tulee milläkin halulla tai syyllä. Kai kuitenkin on tarkoitus viihtyä. Viihdyinhän minä esiintyjien takia ja tanssinkin, sillä paikalla oli muutama tanssituttu.

Alkuillasta kohtuullisessa tilassa tanssitut tangot ja bugit toivat tanssin iloa ja ei pahempaa ollut ahtaudessakaan jivet, fuskut, cha-chaat, hitaat valssit ja uudelleenkin hyvät bugit. Enempi kuitenkin mieluummin istuin ja kuuntelin. Ilta jatkui kai puoli kolmeen, mutta minä olin hyvissä ajoin ennen sitä kotona, jo yhden nurkilla.

Mietin usein, miten hyvät solistit orkestereineen jaksavatkin tehdä töitä ravintolailloissa. Aloittaa myöhällä ja lopettaa aamuaikaisella. Ravintolat ovat menneet haluamaansa aikatauluun. Kai se alkoholituotteiden myynnistä on kiinni. Ja kyllä sitä lajia näkyy kuluvankin ja tilastojen mukaan muuallakin kuin ravintoloissa. Niinkö se on, että ilo ilman viinaa on teeskentelyä...

Kuluvan viikon perjantaina Jari Grek on Mäntymotellilla. Omistajavaihdoksen takia en ole sinne tohtinut mennä. Naapurimaan kansalaisen tanssiravintolan pito lienee ollut opettelussa. Muuta ravintolaväkeä siellä lienee käynyt. Tanssiväkeä kai vähemmän. Nyt ohjelmiston mukaan 2008 alkupuoliskolla on ihan hyviä orkestereita paikalla, joten paikkaan tutustumisen voisin aloittaa vaikka perjantaina. Huomaa, ohjelmistoa klikatessa tässä avautuu Vehkakoski jostain syystä. Tanssipalvelimen kautta pääsee kuitenkin Mäntymotellin sivuille.