Vanhalla Sotkulla 21.12.2007

Tanssiladuilla ei ollut lunta ja luisto oli sopiva. Tanssipaikkoja näin joulun alla ei ole montakaan auki. Joillakin on vielä kovasti kiireitä jouluun valmistautumisessa. Radiota nyt loman aikana olen kuunnellut ja kiireestä joku kertoi. Kiire on järjestelykyvyn puutetta ja suunnittelemattomuutta ja ettei osaa asettaa asioita oikeaan järjestykseen. Minulla on nyt aikaa - lomalla, ihan itseäni varten.

Perjantai-ilta meni mukavasti tanssien. Ilta alkoi joulupuurolla, mitä tarjottiin tanssiväelle. Tyylikäs Menox-orkesteri soitteli jaloilleni sopivaa musiikkia. Väliaikamusiikki oli myös hyvin valittu ja ihan erikoisen hyvin. Kaikki kappaleet olivat tuttuja ja laulajan ääni niin tuttu kuin vain voi olla. Kun kiitin orkesteria pois lähtiessäni tuli esille, että heillä onkin koko ajan taukomusiikkina Pekkaniskan Poikien kappaleet. Moni tanssija sanoikin, että on hyvä, kun tulevat selkeät samaa lajia olevat parit peräkkäin.

Kaija Lustila on esiintyjä, jolla on takanaan 20 vuoden kokemus alkaen Seinäjoen tangomarkkinoilta, jossa sijoittui viiden parhaan joukkoon. Minä olen aina ajatellut hänet tangoprinsessaksi ja vuodet ovat vain lisänneet hänen viehättävää lavaesiintymistään. Erityisesti pidän hänen laulamistaan tangoista. Ne sopivat hänen äänelleen.

Tanssiväkeä ei siis ollut tuvan täydeltä, mutta riittävästi mukavan tanssi-illan syntyyn. Senioriväkeä oli suurin osa tanssijoista ja taitoakin löytyi useille tanssilajeille. Illan piristävä poikkeus oli tutunnäköinen vieras herra, joka orkesterin ja solistin myötä oli paikalla. Tanssi-iloa tuottavaa oli hänen vientinsä. Jossain olimme tanssineet aiemminkin.

Tämä tanssipaikka on keskellä Itä-Suomen läänin pääkaupunkia, jonne olisi helpot reitit eri puolelta lääniä. Vanha sotilaskoti Sotku on erinomainen paikka tanssimiselle. Viihtyisä, hyvä lattiapinta, jotain puuta ja tilaakin sopivasti. Senioritanssijat ovat ottaneet paikan omakseen ja vain joskus on paikalla nuorempaa väkeä. Tanssimisen hauskuus paikassa joka tapauksessa on ja jokaisen itsensä sisältä se tulee.