Sunnuntai-ilta 6.1.2008

Lauantai-illan tanssien saama "pysähtynyt" olo kai sai aikaan sen, että halusin olla väljissä tansseissa. Huomasin aika myöhään, että Merituuli on esiintymässä sunnuntaina Elimäen-Vilppulan nuorisoseuran talolla.

Tunnin myöhässä olin paikalla. Varttunut tanssiväki oli tanssimassa, mutta vain yksi tuttu herra aikaisemmilta käynneiltäni. Jos nuorempien tanssipaikoilla ovat omat piirinsä, niin on täälläkin, vaikka aikaisemmilla kerroilla joku tuntematonkin herra on tanssittanut.

Kahden herran kanssa tanssin muutamat kappaleet. Toisella oli vasemmassa kädessä proteesi, jonka hän painalluksella asetti koukkuun tanssin ajaksi. Hyvä oli vienti hänellä. Sanoi, ettei ole koskaan rukkasia saanut kätensä takia ja että ottaa minut tanssitettaviensa "piiriinsä" ;<) Hän saikin aikaan myöhemmin viikolla painajaisunen. Katkaisin jollain tapaa vanhan äitini käden, juuri samasta kohti olkavarresta kuin tällä tanssiherralla. Ei tullut verta. Sitten alan ammattilaisen, sisareni kanssa se käsi vain painettiin paikalleen ja sidottiin. Äiti ei valittanut ja heilutteli sitten sormiaan. Minä olin kauhuissani tekemisestäni. Heräsin siihen.

Olin paikalla kaksi tuntia. Orkesteri soitti samalla tapaa kuin aiemmin, oikein tanssittavia kappaleita eri tanssilajeja. Tyylejä oli monia, mutta sylitansseina tämä vanhempi väki enimmäkseen tanssi. Muutamia cha-chaa ja jive/fuskutanssitaitoisia oli paikalla. Jenkat ja polkat ainakin tuli sinä aikana, kun olin paikalla ja oikeatahtiset hitaat valssit. Lattia oli täynnä hitailla valsseilla ja suurin osa tanssi ihan oikeilla perusaskelilla ja tahdissakin. Joku pari hallitsi enemmänkin kuin käännökset.

Merituulikin on niitä vähemmän tunnettuja hyviä tanssiorkestereita. Orkesterin nuori komistus, 18-vuotias basisti, joka myös laulaa, oli viimeistä iltaa soittamassa. Suomen valtio tarvitsee häntä jonkin aikaa. Armeija odotti häntä seuraavana aamuna. Orkesterissa hän on ollut neljä vuotta. Kauniita ovat hänen kappaleensa niin kuin aiemminkin. Uusi basisti kai tarvitaan joukkoon tai ehkä lomia myönnetään hyvän harrastuksen takia… Seuraavalla kerralla sen sitten näkee.