Sunnuntai-ilta 29.6.2008

Jännitystä oli ilmassa Metsälinnan sunnuntai-illan alussa. Jotenkin vaistosin, että nyt sitä saa mitä tilaa ;<( Mies, jonka kanssa olen tullut hyvin toimeen, ojensi lappua minulle ja "kirjallinen varoitus" se oli. Sitten perään kai vasen käsi ojensi Charliesin sinkkulevyn Julia. Tulkitsin, etten ollut tehnyt kauheaa syntiä.

Oikeesti, sain asiallista palautetta taukomusiikin arvioinneistani edellisen sunnuntain Finkku-illasta. Illasta kertovan tarinani yhteydessä on kommettinani illan kappaleet. Ei ollut Suomen paras levymusiikin soittaja poikennut tavoistaan, vaikka minä kuulin mitä kuulin tai parempi kai sanoa, sisäinen minäni ei ottanut vastaan esitettyjä kappaleita muista syistä tai jopa ilman syytä. Savolaista ilmaisuani, ymmärtää ken ymmärtää ;)

Tälle illalle oli esiintymisaika annettu Suomen sinivalkoiselle mieslaulajalle, kun Katri-Helena on vastaava naisedustaja. Kari Tapio orkestereineen oli paikalla. Orkesterihan on hyvä. Erittäin hyvää tanssimusiikkia esitettiin nyt niin kuin aiemminkin. Jopa parempaa kuin viimeksi Revontulen tansseissa. Kiitin lähtiessäni orkesteria illasta. Olen huomannut, että monet orkesterit ovat edukseen pienemmillä paikoilla.

Kari Tapio sai aikaan ruuhkan lavan eteen ja kävin minäkin siinä illan lopulla hetken katselemassa. Voi, kun Kari oli vanhentunut ja unohdin, että itsekin olen samassa tilassa. Unohdan, että siitä on vuosikymmeniä, kun hänet olen ensi kerran kohdannut. Vuosien mittaan en aina tajua, että aika kulkee kulkuaan – Juna kulkee. Mutta yksi on mikä on säilynyt ja vain syventynyt – hänen äänensä.

Olihan taas väkeä paikalla. Totta kai Kari vetää väkeä. Alkuillan pieni väljyys oli pian kadonnut ja jo ennen naistentuntia tanssiminen ei enää ollut mielekästä. Liikkumissuunnat eivät olleet hallussa. Mukavia tansseja silti illan aikana oli osallani. Orkesterin tauoilla oli hieman väljempää. Jaksoin olla tällä kertaa lähes loppuun saakka tai siihen saakka, kun orkesterikin esiintyi. Levymusiikkia oli vielä sen jälkeen vähän aikaa. Kyllä Metsälinna on hyvä sunnuntaitanssipaikka.