Sunnuntai-illassa 13.7.2008

Kyllä pieni on kaunista – Seinäjoen jälkeen. Tommys ja Charles Plogman saivat aikaan hyvät tanssit Metsälinnan sunnuntai-illassa. Tietysti hyvää tanssiväkeä siinä myös tarvittiin ja sitä oli paikalla. Orkesteri soitteli kaksi osuutta ja kun hyvä väliaikamusiikki vielä täydensi esitettyjä kappaleita, niin illan alku oli kyllä yhtä tanssimista.

Meno ei vähentynyt, kun solisti aloitti osuutensa. Hän kyllä osaa ottaa yleisönsä. Voi sitä hymyä, minkä hän suo kaikille! Ei se haittaa, vaikka esitetyt kappaleet ovat aika samantapaisia. Buggia ja lattareita tanssiva väki ainakin on mielissään ja voihan aina tanssia foksiakin. Ei kaikkeen tarvitse olla vakioituja askeleita. Tunnelma ja tulkinta on riittävää ja usein oikein mukavaa.

Illan aikana kaiken kaikkiaan, orkesteri esitti ja levymusiikkina soitettiin ainakin neljät hitaat valssit, ihan mahtavaa. Viejinä olivat taitajat niille askelille. Levyltä tullut Yö katseessasi on paras lajissaan, niin laulu, soitto kuin juuri oikea nopeus. Varjokuvaahan se on parhaimmillaan. Tommysin soittamissa kappaleissa on monissa kantrisaundi, josta pidän todella paljon. Muutoinkin he ovat soittajien parhaita.

Tanssiherroissa oli todella hyviä viejiä joka lajiin. Erityisesti harvoin minua hakeva pituiseni herra (useimmiten evästettynä tanssimassa) oli tangon viejänä ihan jalat alta vievä ja kun naistenhaulla hain häntä bugille, niin siinä oli elämäni tanssi siinä lajissa. Tangojen osaajia olikin useita paikalla ja osui omallekin kohdalleni. Riemastuttavia hetki oli monien kanssa eri lajeissa ja tangot kruunasivat kaiken. Niitähän esitettiin useita illan aikana. Kyllä kaikki tanssilajit tulivat edustettuina. Salsaakin soitetaan levyltä. Pitkän herran kanssa jenkat ja hitaat ovat olleet mieliin painuvat.

Illan päätteeksi levyltä tulivat hitaat valssit. Ne tanssin hyvässä viennissä, kun oli tilaa. Eräs toinenkin pari käytti taitavasti tilaa hyväkseen. Metsälinna on kesälavojen paras paikka. Sopivan kokoinen, hyvä lattia, akustiikka hyvä musiikille, levyjen soittaja/valojenhoitaja paras mahdollinen, henkilökunta ystävällistä kaikissa tarjoilupaikoissa ja se vesipiste on varmaan ollut mallina toisillekin tanssipaikoille. Kiitos Metsälinna!