Tiistai 15.7.2008

Naistentanssit Revontulessa ovat olleet perinteikkäät jo kauan, vaikka välillä on ollut taukojakin. Syy on ollut varmaan asiakkaiden vähyys tanssipuolella. Muutoinhan paikan toiminta on laajaa ja tulot tanssijoiden tuomana eivät ole suuret. Ehkä joskus viikonloppuisin tai muulloin salit ovat täynnä, kun suureet orkesterit vetävät muutakin kuin tanssijoita.

Minua veti paikalle Charlies ja Janne Leino. Viikko oli edellisestä tapaamisesta, kun Charles Plogmanin ja Tommysin kanssa olivat samalla lavalla Mäntsälässä. Iso oli lava siellä ja tunnelmakin sen mukainen eli minä koen olevani sellaisissa paikoissa ulkopuolinen. Olin vain halunnut nähdä heidät yhtä aikaa lavalla, kun edellisen kesän vastaavan tilaisuuden menetin.

Mutta nyt, tunnelma oli täällä ihan toinen, vaikka paikalla ei ollut kourallista enempää tanssijoita. Hieman illan aikana tuli lisää, mutta lomalaisia ym. väkeä se oli. Koska olivat naistentanssit, niin alkuillasta muutamaa herraa hain ja ihan hyviä olivat. Jenkat ja polkatkin tanssin. Eräs herra tuli hakemaan jenkalle, kun en muistanut, että hän osaa tanssia sitäkin.

Revontulen pienempi sali, se missä aina on ollut tanssit sen jälkeen, kun ensimmäinen laajennus tehtiin vuosia sitten, on erityisen hyvä lattiapinnaltaan, koivuparkettia. Toisen laajennuksen jälkeen tullut iso festifaalisali, Aurora nimeltään, on harvemmin tanssikäytössä. Siinä lattia on jotain muuta puuta ja luisto on usein heikompaa. Nyt siis tanssit olivat tällä hyväluistoisella lattialla.

Orkesterilava on tilava ja siinä ovat soittajat korkeammalla edukseen ja näkyvät hyvin tanssitilan toiseen reunaan asti. Plogmanhan oli aiemmin Charliesin solisti ennen kuin lähti soolouralleen. Tilalle tullut Janne Leino puolestaan esiintyy koko ajan eli on orkesterin jäsen. Hänellä on monta kaunista kappaletta, joista Il Mondoa toivon kuulevani illan aikana. Siinä hänen äänensä on todella upea ja orkesterin soittokin korostaa kappaleen avaruutta. Maailman Upein Nainen on myös kaunis. Tänä iltana hän esitti pian markkinoille tulevan uuden singlen Nainen Mun. Siinä on mukaansa vievä kappale, jossa on tunnelmaa ja sopii hyvin tanssittavaksi sekä oli Jannelle hyvin sopiva kappale. Charliesin sivuilla se on pian kuultavana ja radioasemilla se alkaa kuulua elokuun alusta. Muistakin heidän esittämistään kappaleista löytyy heidän sivuiltaan tietoja.

Jannen osalta en lakkaa ihailemasta äänensä lisäksi hänen energisyyttään, voimavarojaan ja tietysti ulkonäköä. Suomen nuorimpana apteekkarina, nyt vuoden oman apteekin omistajana ollut farmasian tohtori, perheen isä, pitkän linjan musiikin tekijä ja sanoittaja ja lastenkirjojen tekijä on tarmokkuuden huippu. Hyvät soittajakaverit varmaan auttavat jaksamaan matkaa tien päällä ja tanssipaikoissa. He ovat tanssilavojen parhaimpia viihdyttäjiä.