Syvälahden lavalla 6.8.2008

Keskiviikon tanssit Syvälahden lavalla jatkuvat vielä elokuulla. Arja Koriseva Fortuna orkesterinsa kanssa olivat esiintymässä. Katselin vähän aikaa parkkipaikalla autossa istuen sisään menevää väkeä ja pieni epäilys tuli illan tanssien suhteen. Mutta kun paikalle olin tullut, niin sisälle menin.

Makkaranmyynnissä olivat tytöt jo paistamassa alkuillan nälkäisille syömistä. Siinä samassa on vaatesäilytys. Sisälle siirryttyäni totesin sen, mitä jo ulkona havaitsin. Väkeä ei ollut paljon. Varttuneempaa väki oli, pariskuntia suurin osa. Muutamia naisia oli penkissä istumassa ja muutama yksin tullut herrakin oli istumassa. Tuttuja ei näkynyt montakaan, ei myöskään naisissa. Ilmeisesti taas oli niin, että tanssijoita oli hajautunut mm. Kuikan lavalle, jonne minunkin oli tehnyt mieleni. Charlies ja Janne Leino olivat siellä. Matkaa vain oli liikaa.

Fortuna soitteli ihan kelpo musiikkia. Vuoden 1989 tangokuningatar Arja Koriseva esiintyi yhtä aurinkoisesti kuin ennenkin. Hänellä kun oli ainakin aiemmin oma ompelija, sisar (?), niin jäin miettimään, oliko eräs mekkomuoti tullut takaisin. Siitä on vuosia, kun mekon helmat kaartuivat sisään niin kuin pussina, sisävuori lyhyempänä ommeltuna päällyskankaaseen nostaa helmaa pussille. Ihan kivannäköinen, mutta taisi olla kyllä sitä aiempaa mallia. No, eipä esiintyjällä tarvitse aina olla uusi mekko. Piristävä oli kirkas värikin, pukee tummatukka laulajaa.

Väliaikamusiikin kuulen yleensä vain tanssittavuuden perusteella, mutta nyt hidas valssi Sieluni soitto sieltä kuului. Oletin, että se olisi ollut Channel Fourin, mutta ihan hyvin myös Väliaikaisen esitys. Täytyy jonain hetkenä kuunnella laulajien ääniä levyltä, jäi vaivaamaan kumman kappale se oli.

Illan tanssit olivat kaikista ennakkoaavistuksista huolimatta hyvät. Tanssiväki ei ollut sitä mitä tällä lavalla yleensä on. Kuulin myös, että esimerkiksi Tulenliekissä oli ollut vähän ihmisiä Korisevan illassa. Oikeastaan sitä samaa on ollut vähän joka puolella täällä maakunnissa. Olipa esiintyjä miten tunnettu tahansa, niin täyttä ei ole.

Istuin kyllä ihan hartaasti välillä, mutta kohtuullisesti sain tanssia ja muutamia kappaleita kerrassaan riemastuttavassa viennissä. Tangoille haki tuttu herra, jolla on nimimerkki, mutta joka ei kirjoittele minnekään. Naistenhaulla oli hyvä "kuitata" tangot samanlaisilla. Nopeaa foksia oli hyvä kiertää lavan reunoja. Aika monet sitäkin tanssivat kädenalitanssina  - eivät ehkä osaakaan tanssia reippailla askelilla foksia.

Illan alun tangot sujuivat myös kasvotutun herran kanssa. Hänkin oli kauempaa niin kuin Loimaalta tullut herra, joka oli tullut katsomaan tätä tanssipaikkaa. Silloin tällöin joku herra siitä istumapaikalta haki ja naistenhaulla sain muutaman haun tehtyä. Olisi herroissa ollut haettavia, mutta arvioni oli kävely- tai vaihtoaskeltaso kaikkiin kappaleisiin ja sitä en jaksa monta kappaletta illassa.

Illan iloni oli heti alussa herra, jolla oli silmänpilkettä. Hän haki useammalle kappaleelle hitaista valsseista alkaen ja myös bugille pääsin. Mutta hauskinta hänen kanssaan olivat kolmet cha-chaat, joissa meillä oli yhteiset askeleet. Silloin on tosi mukava tanssia, kun tajuaa, että vastassa on herra, joka vie juuri niin kuin toivon. No, yksi cha-chaa ei ollut kyllä cha-chaa, mutta hyvin kävi askel siihenkin. Rumbaakin tanssimme, vaikka hän väitti, ettei se ole hänen parhaita taitojaan. Yksi pari tangojakin sopi iltaan.

Sitten yllätys oli, kun erään taitavan tanssijapariskunnan herra haki. Tanssivat välillä erillään. Tavattu on  joskus aiemminkin tanssipaikoilla ja nuorena ja kohteliaana herrana on silloin tanssitellut.  Taitava hän on, varsinkin swing-tansseissa ja parinsa kanssa tanssivat kauniisti. Illan aikana oli mukava tanssia yksi hauskimpia jenkkoja hänen kanssaan, sylitansseja ja jokin fusku/jive. Toinenkin yllätys oli illan aikana, kun hyvin nuorennäköinen, ilosilmä herra rohkeni hakea minua. Valssi se oli ja hyvin sujui yhteistyömme. Hain sitten naistenhaulla häntä. Fuskua ja buggia saimme aikaan ja entäs se hymy, minkä hän näytti suovan jokaiselle tanssiparilleen. Pääsin siitäkin osalliseksi. Mukava oli hänen nimensä, joka taitaa olla myös hänen keskustelupalstan nimimerkkinsäkin.  Ilontuoja hän on tanssipaikoille.

Alkuillasta oli lähellä, että olisin ajellut kotiin, mutta on hyvä, jos malttaa mielensä. Olen alkanut oppia, että harmailla pilvilläkin on kultareunansa.