Metsälinnassa 27.7.2008

Sunnuntai-illan Metsälinnan tanssit ovat olleet hyviä. Tällä kertaa Taikakuu hieman ylitti välillä sitä äänirajaa, jonka yli menevä voimakkuus on mielestäni liikaa. Nyt musiikki oli minun mielestäni välillä aivan liian "repivää" ja tempot olivat kovat. Ehkä se oli taiteellista esitystä, mutta minun korvani eivät siitä pitäneet.

Oli välillä ihan hyvällä äänentoistolla olevia kappaleita, mutta ne liian suuret volyymit jäivät mieleeni. Paljon soitettiin nopeita kappaleita, fuskuja, rokkia ja buggia. Monet varmaan pitivät niistä. Minun mieleeni olivat tangot ja varsinkin hyvin taidokkaasti esitetty Hernandon salaisuus. Siitä kiitokset orkesterille. Rumbamaisia kappaleita sopi joukkoon, joten korvani saivat lepoa ja niitä tanssiessani illan hyvät puolet tulivat esille.

Mukavasti illat alkavat Metsälinnassa, kun alussa ei ole kovin täyttä, mutta jo tunnin päästä oli taas paljon väkeä. Tanssihaluni ei kaikilta osin saanut tyydytystä johtuen osin musiikista, osin suuresta naismäärästä ja paljon vähemmistä herroista. Kahdet jenkat soitettiin ja kummillekaan en päässyt. Niin kävi masurkankin ja joitain muitakin mieleisiä lajeja kuuntelin. Kaikkeahan ei voi saada.

Onneksi kuitenkin aika monia lajeja sain tanssia ja hyviä hetkiä oli useita tanssin tunnelmissa. Mieleeni jäi illasta ryhtiä ja raameja omaava herra kauniilla fiilistelykappaleella. Valssin taituri tulevaisuuden kotikaupungistani ja eräs aina iloinen herrasmies. Taukomusiikki oli taas hyvää – pääasiassa. Tai olihan ne pitkät ja nopeat polkat ihan hyvin soitettu. Muutoin en voi "valittaa". Pääasia, että saan tanssia polkat.  Tiukkaa taisi tehdä ne polkat monelle parille. Itse pidän hieman rauhallisimmista. Orkesterikin soitti polkat ja ne olivat hyvät.

Tauolla soitettiin myös salsapari ja siitähän monet tanssijat ovat mielissään. Itsekin pidän niistä, mutta tanssimaan en ole päässyt kertaakaan, vaikka niitä on esitetty jo muutamana sunnuntaina. Hitaita valsseja oli useammat illan aikana ja tavaksi ne ovat muodostuneet illan päätöksenä, kun lopussa on vähän aikaa levymusiikkia. Oikein kauniisti ilta päättyy niihin.