Olen harrastanut reilun viikon aikana minulle mieleisiä asioita – tanssinut ja hiihtänyt. Jouluaattona aloitin hiihtämisen ja säät vain paranevat. Pieni pakkassää tekee ladut liukkaiksi ja miellyttäviksi hiihtää. Ainoa pieni puute on kunnon luminen maisema. Onneksi latuja huolletaan ja ne ovat vähälumisiin olosuhteisin nähden erinomaiset. 

Vaikka pohjakuntoa olen luomassa hiihtämiseen, niin helposti unohdan, etteivät vauhti ja kilometrit ole nyt tärkeimmät. Tänään yritin tosissani vain hiihdellä. Aikaa oli ja silti silmissäni siinsi joku iso kilometrimäärä. Se on kai samaa, kun saa jotain hyvää, sitä tahtoo lisää ja ei aina ymmärrä rajojaan.

Pirteän kymmenen asteen pakkasessa aloitin aamupäivällä hiihtämisen.Tuulta ei ollut niin kuin oli edellisenä päivänä, vaikkei se silloinkaan haitannut. Nyt aukealla pieniä ilman vireitä tuntui poskillani ja tiesin, että jo muutaman kilometrin jälkeen kasvoni ovat kuin keitetyllä ravulla. Sama tila kasvoillani jatkuu aina pari tuntia hiihdon jälkeenkin.

Nyt aurinko oli juuri noussut taivaanrannalta ja sai hangen kimaltelemaan. Pieniä pilvenhattaroita liikkui hyvin hiljaa taivaan kannella. Toisia hiihtäjiä ilmaantui päivän kuluessa eteenpäin. Pieniä lapsiakin oli vanhempiensa kanssa ja muutamia isovanhempiensakin kanssa. Kyllä hiihtäminen on monen suomalaisen harrastus.

Niin kauan kuin olen hiihtänytkin, niin aina se tulee, sielun ja sydämen täyttävä mielihyvän, onnellisuuden tai miksi sitä nyt sanookaan, tunne. Koko kroppa sen tuntee. Se tuntuu tuoksuna, kun vetää ilmaa sisäänsä. Silmät löytävät  lumihiutaleiden helmimäisen kimalluksen hangella ja auringon säteet melkein sokaisevat kirkkaudellaan, kun silmäni kohdistan aurinkoon.

Kellon siirtyessä puolen päivän yli, myös aurinko jatkaa lyhyttä kierrostaan siirtyen hiljalleen illan sinervään hämyyn. Taivaanrannoilla värit vaihtelevat hennon kellanpunaisesta, vaaleaan lilaan ja sinervään. Kasvava, hento kuunsirppi alkaa näkyä – mitenhän se ennättää sunnuntaina näyttäytyä jo puolikkaana…

Tällaisena päivänä tunnen olevani etuoikeutettu kansalainen. Voin tehdä ja kykenen tekemään, mitä haluan. On päiviä, jolloin onnellisuus on tiessään. Tänään olen onnellinen monista asioista ja tunnen kiitollisuutta elämää kohtaan.

Toivotan kaikille päiväkirjavierailijoille hyvää alkanutta vuotta ja onnellisia hetkiä elämässä.