Kivistön työväentalolla 29.3.2009

Sunnuntaina illansuussa alkavissa tansseissa on se hyvä puoli, että joutuu ajoissa yöpuulle. Kivistön työväentalolla Eki Jantunen ja Mutkattomat esittivät aivan kelpo tanssimusiikkia. Ensimmäinen tunnin kappaleissa oli tiettyä levollisuutta. No, minun ja muutaman muunkin mielestä, lähinnä tanssittaneiden herrojen. Hieman rivakampaa olisimme kaivanneet kappaleiden tempoihin. Se asia korjaantui illan mittaan ihan itsestään.

Kyllä esitettiin lavalta ja levymusiikkinakin ihan tarpeeksi nopeita lajeja. Mukavia fiilisteltäviä kappaleita oli useita. Oli jiveä ja fuskua enemmänkin tai sitä tanssittiin niin. Olisivat olleet ihan hyviä fokseja, mutta kädenalitanssit ovat suosiossa kaikissa tanssijaikärymissä. Sambaakin soitettiin ja herra hallitsi ne askeleet, omissani lie ollut hakupäällä. Bugiksi sopivia oli muutama kappale ja yhdet levyltä tulleet rannikkokaupungin kunnon buggikappaleet olivat hyvät tanssia.

Vuorotuntihaun puitteissa on mahdollista lisätä tanssillista osuuttaan. Toisinaan se onnistuu, joskus oikein hyvin. Aika hyvin onnistuin tällä kertaa. Polkat sain tanssia tutun herran kanssa, joka osaa viennin ja suunnanvaihdot oikeaoppisesti. Hänen kanssaan polkka on niin kuin pitää. Kaikkia esitettyjä tanssilajeja sain tanssia illan aikana. Iloinen yllätys oli etelästä kotoisin oleva tuttu herra. Oli matkalla poikennut tanssituttunsa kanssa tanssimaan. Saimme hetken aikaa ja tanssimme jotain kädenalitanssina sekä masurkat. Tanssiliikuntaa sain riittävästi tälle illalle ja ajoissa jatkoin kotimatkaa kotiin.