Äitienpäivätanssit Kivistöllä 10.5.2009

Talvikauden viimeiset sunnuntaitanssini Kivistön työväentalolla olivat Channel Fourin musiikin tahdeissa. Tanssiväkeä oli sopivasti, jos joskus on ollut enemmänkin. Ehkä äitienpäivän vietossa oli osa tavallisista kävijöistä. Channel Four on pohjoisen orkesteri, joka harvemmin on näillä nurkilla.

Vaikka orkesteri soittaa kaikkea hyvää tanssimusiikkia, niin minulle on ykkönen heidän rumpalin laulama hidasvalssi Sieluni soitto. Ihailuani lisää se, että kappaleen sanat ja sävellys on laulajan Risto Nyqvistin ja sovitus orkesterin kosketinsoittaja/haitaristi/laulaja Jorma Kyrön.

Aikanaan Väliaikainen-orkesterissa Arto lauloi myös kappaleen ja on se heidänkin levyillään. Myöhemmin tulleen uuden solistin äänilajille tämä kappale ei käy. Hän kyllä on muutoin tosi hyvä laulaja, oikea tangolaulaja, josta tulee Mikko Kilkkinen mieleeni.Mutta edelleen Tornados-orkesterin kitaristi Kai Lääti laulaa sen useimmiten tanssi-illoissa. Vielä on eräs muukin, minulle tuntemattomampi laulaja, jonka nimen jo unohdin.

Ihan mukava tanssi-ilta tuli, vaikkei kovin monta tuttua ollutkaan paikalla. Vuorotuntihaun puitteissa ennätin jopa hakea muutamaa herraa, mutta en kaikkia niitä, joita olisin halunnut. Joka kerta tansseissa kuin tansseissa, naistenhaku on muodostunut niin nopeaksi, etten siinä tahdo mukana pysyä.

Orkesteri soitti taas eri tanssilajeja riittävästi. Oli hidasta ja nopeaa, sylitanssia ja kädenalitansseja. Senkin lajin harrastajia on keskilattia täynnä. Tangoja tuli taas useita. Kaikkia en tanssinut ja en sitä kovin surrut. Paikalla oli vain yksi käteenkäypä tangoherra, jolla oli kysyntää ja joka tanssii kaikkea hyvin. Hyvässä viennissä sain tanssia hitaat valssit ja polkat. Kunnon humppaa kevyellä askeleella vei kaksi kappaleparia herra, joka yleensä tanssittaakin minua, jos olemme samassa paikassa. Taisimme tanssia jotain muutakin. Viimeisen valssin soidessa jätin tanssipaikan kiitellen mukavia järjestysnaisia. Niin, ne kahvion pulla- ja leipätarjoukset ovat todella maukkaita. Leivän päälläkin on sortteja monenmoisia. Hinnat ovat kai halvimpia mitä tiedän tanssipaikoilla.