Vappuna Mäntymotellilla

Kotimatkani tapahtuikin vappuyönä Pesäkalliolta mutkien kautta kotiin tai oikeastaan vasta iltapäivällä. Vietin mukavan päivän tyttäreni ja vävyni pihamaalla haravoiden, seurustellen, syöden ja saunoen. Ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ulkona ruokaillessamme opin tuntemaan muutamien lintujen lauluääniä. Siinä lajissa olen huono, jos kasveja tunnenkin paljon. Mutta mustarastaan laulu oli mielenkiintoinen. Vävyni ammattinsa vastapainona on oikea luonnon asiantuntija. Toinenkin tyttäreni miehineen saapui paikalle. Vietimme nimi- ja syntymäpäiviä. Harvoin vapun aikaan on ollut näin lämmintä. Sehän kyllä tiesi jatkossa kylmenevää - ei lämpöaalto kauan voi kestää tässä vaiheessa kevättä.

Vappuiltana pistäydyin sitten katsomassa Mäntymotellilla Jari Grekiä ja uutta orkesteriaan Kasmiria, jotka olivat olleet paikassa jo edellisenä iltana. Viimeksi kun tapasin illan solistin, olikin niin, että silloinen orkesteri Flamingo oli lentänyt ulkomaille ja solisti sai esiintyä Matador-orkesterin kanssa. Hyvin mieleeni jäänyt tanssi-ilta. Vappupäivän ilta oli arvoitus, onko väkeä paikalla vai ei.

Vähän oli aluksi, mutta sitten saapui sopiva määrä ja kaikki tanssiväkeä. Mukava ilta siitä muodostui. Erityinen kiitos esiintyjille monista asioista eikä vähimpänä se, että äänentoisto oli kohdallaan. Jarin ääni on sellainen, että se kantaisi salin päähän ilman vahvistimiakin. Mukavaa oli tanssia orkesterin editse eikä korvat kärsineet. Seurasin tosin orkesterin soittoa melko läheltäkin, kun minusta on mukava katsoa miten esimerkiksi rumpali käyttää sormiaan ja varpaitaan Hymy

Tuttujakin oli paikalla ja kun välillä naisetkin hakivat, niin itse kukin pääsi tanssimaan, jos halusi. Paikalla oli kaksi herraa, joilla on ryhtiä tanssimisessaan ja kummallakin taitaa olla sellaisia oppeja takanaan, missä on opetettu oman vartalon kantamista eikä kroppa ole veltto. Sellaisessa viennissä on hyvä olla. Tangoja, hitaita valsseja ja muita hitaita on toisen kanssa erityisen hyvä tanssia. Polkat hänen kanssaan olivat joskus ennen parhaimmat, mitkä tiedän. Hän on taitanut jättää niiden tanssimisen. Toinen herra on enemmän innostunut lattaripuolesta joskin kaikki muukin sujuu häneltä. Olihan joitakin muitakin hyvin tanssivia herroja paikalla, joten tanssiminen oli tanssimista. 

Jari Grekin tanssi-illat ovat aina olleet hyvin tanssillisia. Minusta hyvä tanssiorkesteri esittää illan aikana tasapuolisesti eri tanssilajeihin sopivia kappaleita eikä nosta jotain lajia erityisasemaan. Jotkut orkesterit ovat painottuneet erityisesti jollekin tyylille/johonkin tanssitapaan esitettäviin kappaleisiin. Näin ei ollut nyt. Eikä iskelmä tai beat soinut .Tämä ilta oli tanssijan unelmailta esitetyn musiikin suhteen eikä tanssiherrojakaan voi moittia.