Ravintola Kalevassa 8.5.2009

En ollut yhtään myöhässä ehtiessäni ravintolaan puoli kaksitoista. Resiina oli soittamassa. Väkeä oli paikalla aika lailla ja selkeä joukko solistin ja levynjulkistamisillan takia. Matkojen päästä oli tullut nuoria naisia. Jopa lähes kahden sadan kilometrin päästä. Tosin sitä en ihmettele. Niin teen itsekin tarpeen vaatiessa, kun on riittävän hyvä syy.

Resiinassa oli kaksi uutta miestä paikalla. Kosketinsoittaja-haitaristi-laulaja ja kitaristi olivat vieraannäköisiä. Basistin ja rumpalin olin nähnyt aiemmin useammankin kerran. Kerran jossain minulla oli ilo kokeilla, miltä rummut ja kapulat tuntuvat kokemattoman käsissä. Koko soittokunta vaihtoi soittimia keskenään ja Juhallakin oli basso vai haitari. Siitä tulikin aika soppa ja hauskaa oli meillä kaikilla.

Nyt herrat soittivat taas oikein hyvin, uutta ja vanhaa musiikkiaan. Juha aloitti sitten puolen yön jälkeen ja hyvin antaumuksellista on hänen lavaesiintymisensä. Hän oli lippalakissaan kuin pojanviikari entisaikojen lastenohjelmastaHymy

Lava oli kyllä hyvin ahdas heille. Ei liene ollut vara horjahdella, kun yleensä itse kukin pääsi soittimensa ääreen. Kyllä Juhan laulut ovat kauniita, niin Olen lähelläsi kuin Pihakoivu ja monet muut. Aino asia mikä minua häiritsee on liian kovat volyymit. Minun mielestä silloin kun solisti esiintyy, orkesterin äänet eivät saisi nousta ohi solistin äänen. Mutta minähän en ymmärrä mitään siitä, miten nykynuorille esitetään. Pitääkö se ollakin kova meteli, josta hädin tuskin erottaa laulajan ääntä… Ehkä tässä pienessä ravintolassa, pienellä lavalla, ei kaikki voi ollakaan kohdallaan. Ehkä esimerkiksi tanssilavalla on kaikki toisin.

Ravintolaväkeä oli runsaasti paikalla. Olihan siinä ehtinyt humaltua solistia odotellessa. Fanit taas olivat hyvin virkeitä. Eipä juuri tanssitaitoisia herroja ollut paikalla ja kaikenlaista koikkelehtijaa oli meno päällä. Muutamien fanineitojen kanssa tuli juteltua ja tauolla myös juhlakalujen. Levynjulkistamisristeilyllä 13.5 on varmaan isommissa tiloissa miellyttävämpää esiintyminen. Jospa kesän aikaan oikealla tanssilavalla olisi tilaisuus heitä nähdä ja kuulla.